UOČI DANA DRŽAVNOSTI

Frontmen grupe "Velahavle" Samir Hodović Sake za "Avaz": Već je rat, samo što se ne granatira

Sutra u BKC-u koncert posvećen idejama antifašizma "Most generacija", grupa "Velahavle" nastupa na kraju

Samir Hodović Sake. Instagram

Piše: L. S. R.

24.11.2021

U Bosanskom kulturnom centru (BKC) sutra u 18 sati bit će upriličen specijalni program povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Program se zove „Most generacija“ i trajat će četiri sata.

Prvi dio programa nosi naziv „Zajedno“ i na velikoj sceni nastupit će predstavnici svih kulturno-umjetničkih društava koja djeluju u Kantonu Sarajevo. Publika će moći uživati u narodnim igrama posvećenim idejama antifašizma, ali i tradiciji svih naroda u BiH. Tu su i horovi, sa svojim numerama i gostima.

 „Song of Liberation“ je muzički program posvećen idejama slobode i ravnopravnosti nastalim diljem svijeta. U ovom dijelu programa nastupa Marija Šestić, uz pratnju vrhunskih muzičara – Dine Šukala, Adisa Sirbubala, Amara Češljara, Edvina Hadžića i Narcisa Zečića.


Samir Hodović Sake: Pogledajte kakve su cijene. Arhiv

Treći dio programa nosi naziv „Most“ i u njemu nastupa grupa „Anchy & The Moondogs“ s gostima pjevačima Sejom Sexonom, Mustafom Čizmićem, Renatom Kurtalić i drugima, koji će izvoditi numere posvećene idejama antifašizma.

Program se završava nastupom grupe „Velahavle“, a, kako za portal "Avaza" kaže frontmen Samir Hodović Sake, izvodit će isključivo pjesme s nadolazećeg albuma "22:22"

- Radostan sam da se dešava „Most generacija“. Čast nam je što učestvujemo i što zatvaramo taj program - kaže Sake.

Pojašnjava da njihove pjesme na ovom albumu nemaju nikakve veze ni s politikom ni sa socijalnim stanjem u državi, već su isključivo ljubavne.

Sake izlazak novog albuma najavljuje za početak naredne godine. Pitali smo ga da li to znači da ne očekuju da će biti rata, raspada države, nemira...

- Pazite, već je rat, samo što se ne granatira. Pogledajte kakve su cijene, kako nam društvena slika izgleda i kako smo na dnu po svakom pitanju. U suštini, već je rat, samo ima vode, struje i ne granatira se - smatra Sake.

Na koncu poručuje:

- Jedina poruka koju bih volio uputiti kako sebi tako i svima nama jeste da svake naredne godine budemo manje tužna zemlja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.