OD ŠALTERUŠE DO SLAĐE

Tiktokerica Nikolina Čudić za "Avaz": Udružile su se Mujesira i Amra iz Nju Džersija

S jutjuberom Seadom Hrustanovićem imala sam duet na TikToku

Čudić: Inspiraciju pronalazim svugdje. Instagram

Razgovarala: L. Karahmet - Pujagić

22.2.2022

Zagrebačka glumica Nikolina Čudić provela je četiri godine u Americi, pokušala je ostvariti svoje snove, ali zbog radne dozvole i spleta okolnosti vratila se u Hrvatsku. U iščekivanju kraja pandemije pokrenula je serijal na YouTube kanalu, otvorila profil na TokToku i Instagramu. Sve je krenulo sa „Šalterušom“, zatim je islijedila Amra iz Nju Džersija, Anica iz Berlina, a trenutno je aktuelna Slađa s brda. Svi ovi likovi omiljeni su u regionu.

- Inspiraciju pronalazim svugdje. Imam toliko ideja u bilješkama u mobitelu da ne stignem pola toga snimiti. Ali najdraže su mi svježe inspiracije, tog dana i trenutka - kazala je Čudić u razgovoru za „Avaz“.


Impulsivna i smiješna

Na ideju „Šalteruše“ došla je u razgovoru s prijateljem. Shvatili su da joj taj lik najbolje leži.

- Lik koji je ekspresivan. Ima čvrsta stajališta i mišljenja o svemu, promišljena je, ali i impulzivna i smiješna. To sam ja. Prva dva teksta nisam sama napisala jer nisam još imala predodžbu o formi, no kad sam jednom krenula, nisam se mogla zaustaviti te sam sve naredne tekstove sama pisala - otkrila je.

Dodala je da se nikada nije pokajala što se vratila iz Amerike.



Čudić: Živjela četiri godine u Americi. Instagram

- Živjela sam tada već skoro četiri godine u Njujorku gradu, kao što je govorio pokojni Ekrem Jevrić. Shvatila sam da ništa ne trebam forsirati. I Los Anđeles će me, sigurno, opet vidjeti, ali, to kad bude, bit će u punoj pari - istakla je Nikolina.

Kako je dodala, ima veliki broj fanova u Bosni i Hercegovini. Prate je u cijelom regionu i dijaspori.  


Veliki fan

Kako je pokrenula serijal „Slađa s brda“, pristižu joj pozitivni komentari, što od pratilaca, što od kolega tiktokera.

- Naravno, pojavi se i neki hejterski komentar tipa “ne znam kome je ovo smješno” pa mi dođe da odgovorim, ali se suzdržim. Ali nekad i odgovorim. Raji u BiH najviše se svidio lik Amre iz Nju Džersija. Imala sam i nekoliko zahtjeva da snimim rođendanske čestitke kao Amra  - priznala je Čudić.



S jednim od najpopularnijih bh. tiktokera i jutjubera Seadom Hrustanovićem imala je duet na TikToku.

- Udružile su se Mujesira i Amra iz Nju Džersija, video je imao veliki broj pregleda. Seada smatram izrazito talentiranim. Cijenim njegov rad i veliki sam fan. Mislim da je vrlo komičan, talentiran i sposoban, rame uz rame sa mnom - zaključila je Čudić.



Dobra mjesečna plaća

- Od sadašnjeg posla na društvenim mrežama mogu solidno zaraditi. Najvažniji su sponzori. Ukoliko je u pitanju duža suradnja, mogu se zaraditi lijepi novci. U slučaju nekoliko dužih saradnji, znači dvije suradnje, naprimjer, možete osigurati dobru mjesečnu plaću. Ovisno o tome koliko tiktoker naplaćuje po videu - otkrila je Čudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.