KAD PUKNE TIKVA

Milioni koji liječe ljubavnu bol: Pogledajte listu najskupljih razvoda

Najskuplji razvod dogodio se kad se Bil Gejts nakon 27 godina braka razveo od supruge Melinde, koja je dobila 65 milijardi dolara

Piše: N. S. - N. A.

8.11.2022

Majkl Džordan i Huanita Vanoj - Avaz
Kim Kardašijan i Kanje Vest - Avaz
Anđelina Đoli i Bred Pit prilikom posjete SFF-u - Avaz
Amber Herd i Đoni Dep - Avaz
Žizel Bindhen i Tom Brejdi - Avaz

Okončanje braka obično je teška stvar za obje strane, u kojoj jedna strana obično više pati. Česte su borbe za imovinu i starateljstvo nad djecom.

U svijetu poznatih, razvoda je sve više i to za zvijezde je prava noćna mora. Neki od njih su dobro "zaradili" poslije razvoda, i time su neki bar donekle uspjeli ublažiti ljubavnu bol.


Čelični ugovor

Žizel Bindhen i Tom Brejdi (Gisele Bündchen, Brady) još su jedna od glavnih tema medija, pogotovo otkako se saznalo i koliko je ko novca dobio nakon razvoda.

U ovom slučaju manekenka je ta koja je naplatila sebičnost i izdaju sada već bivšeg muža. Njihovo ukupno bogatstvo procjenjivalo se na oko 733 miliona dolara. Međutim, iako se smatralo da je Brejdi taj koji je donio najveći novac u njihov brak, istina je da njegov udio nešto manji od 250 miliona dolara.

Manekenka je svoju zaradu osigurala "čeličnim" predbračnim ugovorom, dok Brejdi nije, tako da Žizel ima pravo i na njegov novac, a dijele i zajedničku imovinu.

Najskuplji razvod u modernoj historiji dogodio se kad se Bil Gejts (Bill Gates), osnivač „Microsofta“, nakon 27 godina braka razveo od supruge Melinde, kojoj je u podjeli njihove stečevine pripalo više od 65 milijardi dolara.

Anđelina ĐoliBred Pit(Angelina Jolie i Bred Pitt) su važili za jedan od onih parova za koji su svi mislili da će trajati zauvijek.

Ipak, ljubav je prije nekoliko godina pukla, a par je morao odlučiti kako podijeliti svoje bogatstvo koje je iznosilo više od 500 miliona dolara.

Tokom godina prikupili su mnogo vrijednih nekretnina, automobila i drugih vrijednih stvari. Interesantno je i da je njihov razvod trinaesti po veličini među svim razvodima na svijetu.

Razvod desetljeća

Sudionici jednog od najskandaloznijih razvoda su Amber Herd (Heard) i Đoni Dep (Johnny Depp).

 Ona je podnijela zahtjev za razvod braka, a kao razlog je navela teške optužbe na račun glumca, te ga je također optužila za porodično nasilje.

On je negirao te optužbe. Razvod je bio turbulentan, te su ga pratili milioni ljudi. Depu je dosuđena naknada štete od 10 miliona dolara te kaznena odšteta od 5 miliona dolara.

Još jedan par koji nije uspio da sačuva ljubavno gnijezdo su Majkl Džordan i Huanita Vanoj (Michael Jordan, Juanita Vanoy).

Objavili su svoju odluku da idu odvojenim putevima 2006. godine, a njihov razvod ušao je u historiju kao jedan od najskupljih. Huanita je dobila 168 miliona dolara te veliku luksuznu vilu u Čikagu, od 745 kvadratnih metara.


Umjetnine, vozila, nekretnine

Kim Kardašijan (Kardashian) angažirala je advokaticu Loru Vaser (Laura) kako bi podijelili imovinu stečenu za vrijeme braka s Kanjeom Vestom (Kanye West).

 Predbračni ugovor osigurava Kim milion američkih dolara za svaku godinu braka. Također, dobila je i sve poklone koje joj je Kanje tokom godina braka poklonio. Ne zna se da li to uključuje 5 miliona dolara vrijedne umjetnine, 4 miliona dolara vrijedna vozila i 3,2 miliona dolara vrijedan nakit koji zajedno posjeduju.


Udio u „Amazonu“

Nakon 25 godina braka Džef Bezos (Jeff Bezos) i Mekenzi Skot ( MacKenzie Scott) su objelodanili da je njihovoj ljubavi došao kraj.

Mekenzi je u brakorazvodnoj parnici dobila udio u „Amazonu“, koji se procjenjuje na 38 milijardi dolara.

Uprkos ogromnoj odšteti koju je isplatio nakon razvoda, Bezos je i dalje ostao među najbogatijim ljudima na svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.