NOGOMET

Prosinečki zadovoljan formom igrača

Svi reprezentativci su trenirali osim Gojka Cimirota zbog problema s Ahilovom tetivom

Prosinečki: Bit će zanimljivo igrati pred oko 15 hiljada naših navijača. Arhiv

FENA

13.11.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Beču obavila prvi trening pred susret UEFA Lige nacija s Austrijom, koji će se igrati u četvrtak. 

Prema kladionici MOZZART, reprezentacija Austrije je favorit u ovoj utakmici te je na njihovu pobjedu ponuđena kvota od 2.05, dok je na pobjedu ''Zmajeva'' ponuđena kvota od 3.80.

Svi igrači su trenirali osim Gojka Cimirota zbog problema s Ahilovom tetivom.

Reprezentaciji će se danas priključiti i golman Kenan Pirić, koji je naknadno pozvan kao zamjena za povrijeđenog Asmira Begovića.

Selektor Robert Prosinečki prije treninga je za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH izjavio da je pred ekipom kratak period da se pripreme za ovu bitnu utakmicu s Austrijom.

- Sigurno je da neće biti lako, ali možemo očekivati dobar meč pred punim stadionom. Bit će zanimljivo igrati pred oko 15 hiljada naših navijača. Igrat ćemo kao i do sada, igrači će sigurno ponovo dati sve od sebe i možemo očekivati dobar rezultat. Zadovoljni smo formom igrača, 95 posto reprezentativaca je standardno u svojim klubovima, što je pohvalno. Imamo pobjednički niz koji je napravio dobru atmosferu u timu. Najvažnije je da su igrači zdravi i spremni da odigraju dobru utakmicu u četvrtak - kazao je Prosinečki.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.