SARAJEVO

Održan osmi "Ljetni Novogradski kup", učestvovali mališani iz regije

Avaz.ba

24.6.2019

Sa turnira održanog u Sarajevu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Proteklog vikenda u organizaciji FK Novi Grad održan je osmi po redu "LJETNI NOVOGRADSKI CUP" turnir koji nosi i status međunarodnog karaktera.

Turnir se održao na stadionu Bojnik u Sarajevu u izuzetnim uslovima i sjajno pripremljenom "travnatom" terenu što je svakako zasluga domaćina koji je uložio dosta truda i napora da sve bude na najvišem nivou kako bi svi uslovi bili ispunjeni za prezentaciju malih fudbalskih čarolija od strane malaca koji punim plućima žive ovaj sport.

Na ovogodišnjem turniru učešće su uzeli ekipa domaćina sa pet generacija, ekipe iz BiH kao i one iz regije. U jakoj konkurenciji FK Novi Grad (2008) je uspio uz malo sreće a više fudbalskog znanja i umijeća doći do samog kraja i popeti se na vrh, osvojivši tako prvo mjesto na turniru u svojoj generaciji.

Međutim nije bilo lahko kako se čini i do tog uspjeha morao se proći put, šampionski put na kome se moglo vidjeti dosta trke, borbe, duela, igre koja ja na momente graničila sa agresivnošću, poteza za raju, suza i smjeha te golova zbog čega se ganja popularna "krpenjača" ali i uzbuđenja kakva samo fudbal može da priredi.

Kroz ovakav vid zabave i nastupe na "zelenim pozornicama" važno je svakako da malci razvijaju sampouzdanje da se međusobno druže i stvaraju nova prijateljstva.

FK Novi Grad 2008 je u grupnoj fazi završio na prvoj poziciji u grupi u kojoj je svaki gol značio prednost i tako se igralo do kraja. Grupa koja je pokazala da su sve ekipe podjednako kvalitetne i da će za prolaz dalje morati igrati za gol više. Tako je i bilo. Na kraju grupne faze malci FK Novi Grad 2008 su zahvaljujući najboljoj gol razlici osigurali sebi poziciju broj 1 GRUPA A sa koje su mogli dobiti lakšeg protivnika koji dolazi sa 2 pozicije grupe B.

Rezultati grupne faze:

FK Novi Grad (2008) - ŠF Šampion 5:2;

FK Novi Grad (2008) - ŠF Academica 2:3;

FK Novi Grad (2008) - NK Vinogorac 2:0

U polufinalu malci su se susreli sa svojim "kolegama" FK Novi Grad 2 koji su takođe napravili odličan rezultat u grupnoj fazi B grupe te tako izborili mjesto broj 2 i polufinalnu utakmicu.

U polufinalu ipak FK Novi Grad 1 (2008) je bio bolji i prošao dalje u finale gdje ih je već čekao FK Olimp.

FINALE i utakmica sa FK Olimp je bila i ujedno utakmica "inata" jer su u posljednjem njihovom susretu malci nespretno izgubili upravo protiv njih i ovo je bila najbolja prilika za revanš i vraćanje "duga" u Bojniku.

Od samog početka finalne utakmice malci FK Novi Grad (2008) su krenuli prema golu protivnika samo sa jednim ciljem i željom da što prije zabiju pogodak i tako su se i postavili. To im je zaista i uspjelo te su vrlo brzo na samom otvaranju iz lijepe akcije uspjeli zatresti mrežu za erupciju oduševljenja kako na terenu tako i na tribinama na kojima su slavili euforični roditelji. 

Ovaj rani pogodak je i odredio sam tok utakmice. Tako je na terenu nakon "pozitivnog šoka" uglavnom "igrala" jedna ekipa koja je do kraja držala sve konce igre u svojim nogama. Do poslednjeg sudijskog zvižduka malci su uspjeli još nekoliko puta zatresti mrežu protivnika te je na kraju rezultat glasio: FK Novi Grad (2008) - FK Olimp 4:1


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.