ŠVEDSKA

Ibrahimović: Imao sam sjajne razgovore sa klubom

Ibrahimović: Ne znam koliko ću još dugo moći, ali želim igrati dokle god me tijelo bude slušalo. Arhiv

Avaz.ba

28.4.2020

Zlatan Ibrahimović pauzu zbog pandemije koronavirusa i dalje provodi u švedskom Hamarbiju.

- Sada imam 38 godina, ne znam koliko ću još dugo moći, ali želim igrati dokle god me tijelo bude slušalo. Samim tim, trenutno ne razmišljam o penziji, jer imam ugovor sa Milanom, izjavio je Ibrahimović za "Dplay Sweden" te dodao:

- Zato moram prvo da vidim kako će se stvari razvijati u Milanu. Za sada nema nikakvih zvaničnih odluka. Ukoliko ste član tima, morate da budete sposobni da se uklopite, tako da ćemo vidjeti šta će biti. Ipak, moram da se vratim u Italiju jer tako stoji u mom ugovoru, a kao profesionalac morate da ispunite ono što ste potpisali.

Nema dilema, zdravlje je prioritet.

- Najvažnija stvar je zdravlje, mislim da su fudbal i sport manje važni. Kada budemo bili sigurni da je javno zdravlje u redu i da je situacija bolja, vjerujem da bi tada i sport ponovo trebalo da uđe u razmatranje. Sa moje, sportske strane, nemam odgovor. Još ništa ne znamo o nastavku sezone. Trenutno veliki broj ljudi većinu stvari nagađa, a to mi nije dovoljno. Imao sam sjajne razgovore sa klubom, oni su obavješteni, često razgovaramo. Bolje mi je da treniram ovdje sa Hamarbijem (čiji je suvlasnik, op.a.) dok ne dobijem zvanična uputstva šta da radim, naglašava Ibrahimović.

Nekadašnji napadač Malmea, Ajaksa, Juventusa, Intera, Barselone, PSG-a, Mančester Junajteda i LA Galaksija, od januara je po drugi put u karijeri član Milana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.