EURO 2024

Njemačka neće igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Nijemci su domaćini narednog prvenstva Starog kontinenta, te su dobili ponudu da igraju u jednoj od kvalifikacionih grupa ili da igraju prijateljske utakmice

"Elf" se odlučio za prijateljske utakmice. Twitter

E. Ć.

29.9.2022

Fudbalska reprezentacija Njemačke neće igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Nijemci su domaćini narednog prvenstva Starog kontinenta, te su dobili ponudu da igraju u jednoj od kvalifikacionih grupa ili da igraju prijateljske utakmice.

Njemačka se odlučila za ovo drugo. Podsjetimo, domaćin predstojećeg Svjetskog prvenstva Katar je imao istu ponudu, a ta selekcija je igrala "kvalifikacije".

- Kao domaćin već smo se kvalificirali. Ovo nam daje veću fleksibilnost prilikom planiranja sljedeće godine. Možemo se pripremati protiv jakih reprezentacija - rekao je Oliver Birhof (Bierhoff), direktor njemačke reprezentacije.

Što se tiče kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, žrijeb grupa zakazan je za 9. oktobar u Frankfurtu, a kvalifikacije počinju u martu iduće godine. Podsjetimo, Bosna i Hercegovina se nakon dobrih partija u Ligi nacija nalazi u drugom jakosnom šeširu. Također, zbog osvajanja svoje grupe u Ligi nacija "Zmajevi" imaju zagarantovan baraž za EURO 2024.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.