ČEKA ODLUKU SUDA

Dani Alveš dijeli ćeliju s bivšim tjelohraniteljem Ronaldinja

Hoće li Brazilac biti osuđen za silovanje zbog čega se trenutno nalazi u zatvoru u Barceloni?

Dani Alves. Marca/Lapresse

G. Š.

30.1.2023

Hoće li Dani Alveš (Alves) biti osuđen za silovanje zbog čega se trenutno nalazi u zatvoru u Barceloni? Španska "La Vanguardia" donosi priču iz zatvora u kojem je smješten brazilski fudbaler, koji se navodno tretira isto kao i svaki drugi zatvorenik.

Brazilac u zatvoru dijeli ćeliju s bivšim tjelohraniteljem Ronaldinja (Ronaldinho)...

Također, "La Vanguardia" donosi i izjavu jednog od zatvorenika koji je prepričao ono što je Dani Alveš ispričao o cijelom slučaju.

- Prihvatit ću sve što se dogodi. Napustio sam kuću kada sam imao samo 15 godina, prevladao sam sve teške i komplikovane situacije u svojem životu, pa ću tako i ovu. Ništa me ne straši, navodno je rekao Alveš koji je i kolegama u zatvoru ispričao da se sporni seksualni odnos dogodio uz pristanak djevojke. 

Alvešov advokat Kristobal Martelj (Cristobal Martell) je u razgovoru za "Antenu 3" istaknuo da je Brazilac dao neke kontradiktorne izjave tokom ispitivanja zbog straha da će u javnost izaći činjenica kako je prevario svoju suprugu. Isto tako se istaknuto je da će od Suda zatražiti da se Alveš pusti u kućni pritvor u kojem bi nosio elektroničku narukvicu oko noge, javljao se u policiju svakog dana, ostavio pasoš u policiji te platio i određeni iznos kao kauciju. Još se ne zna hoće li mu Sud u Barceloni to dopustiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.