SELEKTOR HRVATSKE

Dalić: Normalno da navijam za Srbiju protiv Nigerije, za koga bih trebao?

Normalno je da navijam za reprezentacije iz regije, istakao je Dalić

Dalić: Sa Piksijem se susreo u Dohi. Screenshot / Fudbalski savez Srbije

E. Ć.

14.9.2023

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić bio je na 12. sportskom simpoziju "Simposar" za Sarajevo. 

Na Simposaru je govorio o fenomenu hrvatske reprezentacije i dotakao se reprezentacija iz regije. Svojom izjavom je oduševio sve u Srbiji.

- Srbija ima skoro podjednaku ekipu kao mi, ali nešto joj fali. Mi smo se dobro posložili na svim razinama i tad su počeli rezultati dolaziti. Normalno je da navijam za reprezentacije iz regije, da navijam za Srbiju protiv Nigerije. Pa za koga bih trebao navijati - rekao je Dalić.

Istakao je da nikada nije loše govorio o Srbiji.

- Rekao sam jednom da ih ne želim u grupi. Pa normalno je da želim Škotsku koju ćemo pobijediti, a ne Srbiju koja je jaka, u utakmici koja donosi naboj i sve što ide uz to. Nisam time potcijenio Srbiju. Imaju potencijala, dobre igrače, ali im fali još nešto - poručio je Dalić.

Podsjetimo, Dalić se u Dohi prošle godine na Mundijalu sreo sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem, gdje se srdačno pozdravio.

Podsjetimo, jučer je otvoren 12. sportski simpozij "Simposar", a centralni događaj bila je premijera filma "The Magical Seven" o legendarnom hrvatskom košarkašu Toniju Kukoču, koji je režirao Sabahudin Topalbećirević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.