BIH

Adnan Ćatić obradovao 50 mališana

U SOS Porodičnom centru Mostar

M. Sm.

30.7.2014

Proslavljeni bh.bokser,  Adnan Ćatić (Felix Sturm) danas je u podne došao u SOS Porodični centar Mostar kako bi uručio donaciju u obući za 50 dječaka i djevojčica čije porodice su uključene u program ove institucije.

Tako je Ćatić najprije mališanima darovao čokolade, a oni nisu skrivali uzbuđenje i radost zbog susreta s njim, te je uslijedilo i nezaobilazno fotografiranje.

 - Već drugi put sam u ovom Centru i drago mi je što sam danas tu.  Jako dobro sam upućen u rad ovog Centra, a kao osoba za koju se zna u cijelom svijetu, osjećam obavezu da pomognem. Pomagati drugima, pogotovo djeci, za mene je uvijek bilo jasno, pogotovo, kada se radi o pomoći djeci, jer imam malog sina. Evo, i Bajram je i nema ništa ljepše nego pomoći u ovim bajramskim danima, odnosno podijeliti s drugima ono što ja hvala Bogu imam - rekao je Ćatić. On je, također, najavio da će u narednom periodu intenzivirati saradnju s Porodičnim centrom Mostar.

Socijalna radnica SOS Porodičnog centra, Zumreta Humo kazala je da su svi u ovoj ustanovi izuizetno sretni što je Ćatić pronašao vremena za druženje s mališanima. Ona je podsjetila da prijateljstvo s Ćatićem traje od 2008. godine, te da je on bio prvi donator koji je sa iznosom od 10.000 KM potpomogao izgradnju i opremanje Centra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.