BIH

Jašarević u očitom sukobu interesa!

M. Aš

13.2.2018

Bajazit Jašarević, generalni direktor državne kompanije „Elektroprivreda BiH“, izabran je prije nekoliko dana za člana Povjereništva Gradskog odbora (GO) SDA Tuzla, što je zvanično objavljeno i na stranici ove stranke, uz fotografije i ostalih članova!


Jašarevićev izbor u Povjereništvo Gradskog odbora SDA Tuzla, koji je odobrilo i Predsjedništvo SDA, očit je primjer sukoba interesa i svjesno i direktno kršenje odredbe zakona kojima se zabranjuje obavljanje bilo kakvih stranačkih funkcija osobama koje se nalaze na rukovodećim pozicijama u javnim preduzećima.

Jašarević je imenovan u Povjereništvo iako je prilikom izbora za generalnog direktora EPBiH morao priložiti ovjerenu izjavu da ne obavlja bilo kakvu stranačku funkciju, što je bio i uvjet da bude potvrđen od Vlade FBiH.

Zvaničan konkurs za generalnog direktora i izvršne direktore u EPBiH objavljen je 19. novembra 2015. godine i u njemu je jasno navedeno da kandidati moraju ispuniti, između ostalih, i uvjet da nisu na funkciji u političkoj stranci.

Jašarević, kao i SDA Tuzla, iako su upoznati s konkursom, na krajnje perfidan način zaobišli su odredbe zakona koje ukazuju na nespojivost javne funkcije sa stranačkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.