DOM NARODA FBIH

Čampari novi auto i kabinet?

Dom naroda Parlamenta Federacije planira do kraja septembra “za potrebe Doma” kupiti nov službeni auto u vrijednosti od 50.000 maraka

Pravo na vozilo imaju i članovi rukovodstva

Piše: M. R. S.

9.3.2019

Dom naroda Parlamenta Federacije planira da do kraja septembra “za potrebe Doma” kupi nov službeni auto u vrijednosti od 50.000 maraka, navedeno je u objavljenom planu javnih nabavki za 2019. godinu. 

Kome će ono pripasti, za sada, kažu u Parlamentu, nije poznato. 

- Predsjedavajući Doma naroda ima Passat, a ostala službena vozila su stara deset i više godina i novo je trebalo biti kupljeno i ranije – ističu u Parlamentu. 

Pojašnjeno je da pravo na službeni automobil imaju, između ostalog, i dopredsjedavajući. Za jednog dopredsjedavajućeg Doma naroda, iz reda bošnjačkog naroda, izabran je Aljoša Čampara, a drugog dopredsjedavajućeg, iz reda srpskog naroda, još nema.

Faksimil dijela plana nabavki

- Vidjet će se kome će biti najpotrebnije novo vozilo. Zavisi ko odakle dolazi. Još se ne zna ni ko će biti drugi dopredsjedavajući - rekli su u Parlamentu. 

Interesantno je da je planom javnih nabavki Doma naroda u drugoj polovini godine predviđena adaptacija jednog kabineta, i to kabineta dopredsjedavajućeg Doma naroda. Za ove radove predviđeno je 6.000 KM. 

Inače, ovogodišnji plan javnih nabavki roba, usluga i radova u Domu naroda težak je 131.300 KM. Predstavnički dom još nije objavio svoj plan javnih nabavki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.