SARAJEVO

Potpisani ugovori za stipendije HKD "Napredak"

S ponosom mogu reći da ove godine imamo i stipendistu iz Srbije koji je došao čak iz Kragujevca da primi stipendiju

Fena

13.4.2019

S današnje dodjele stipendija - Avaz
S današnje dodjele stipendija - Avaz
S današnje dodjele stipendija - Avaz
S današnje dodjele stipendija - Avaz
S današnje dodjele stipendija - Avaz
+7

Stipendije za dodiplomske i postdiplomske studije iz "Napretkovog" fonda za stipendiranje i Sveučilište „Ivo Andrić - Vladimir Prelog" za akademsku 2018./2019. godinu dobila su 32 studenta. 

Ugovori su potpisani danas u klubu "Lira" u Sarajevu.

Robert Petrović, predsjednik Mladih HKD "Napredak" i član središnje Uprave Društva istakao je da je današnji dan najveseliji dan u HKD "Napredak" zato što imaju priliku podijeliti stipendije mladim napretkovcima iz podružnica iz čitave Bosne i Hercegovine, a stipendisti stižu i iz Hrvatske.

- S ponosom mogu reći da ove godine imamo i stipendistu iz Srbije koji je došao čak iz Kragujevca da primi stipendiju - naveo je Petrović.

Ove godine, rekao je predsjednik Mladih HKD "Napredak", stipendije za prvu godinu studija dobilo je šest brucoša, 18 studenata dodiplomskih studija iz viših godina studija koji nisu nisu ponavljali godinu i nemaju 27 godina života. Stipendije za postdiplomske studije dobit će šest studenata.

HKD "Napredak" dodjeljuje i dvije stipendije iz Podfonda "Irena Kozarić" za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili studentima koji se nalaze u teškoj socijalnoj situaciji

Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" je osnovano 1902. godine s ciljem pomoći đacima i studenatima u njihovom školovanju. "Napredak" je do 1949. godine školovao i pomagao školovati oko 16.000 đaka i studenata, među kojima su i dva nobelovca, Ivo Andrić i Vladimir Prelog, zatim slikari Gabrijel Jurkić, Ismet Mujezinović, pjesnik Nikola Šop i mnoge druge poznate osobe.

Fond je dobio ime po dvojici napretkovih stipendista Ivi Andriću i Vladimiru Prelogu. Do sada je Fond, ali i "Napretkove" podružnice, podijelio više od 2.900 stipendija i potpora redovnim studentima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.