TREBINJE

Dodik obećao sredstva za nove projekte

S današnjeg sastanka. Avaz

P. M.

12.7.2019

Lokalna vlast u Trebinju, koju čine mladi ljudi, agilni, sposobni i puni energije, spremna je da realizira sve zacrtane projekte, a već radi na realizaciji projekata na koje se čekalo dugi niz godina, koji će doprinijeti kvalitetnijem životu svih građana, za šta će imati podršku kako Vlade RS tako i nadležnih institucija s nivoa BiH, rekao je u Trebinju predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

Dodik je najavio da će u narednoj godini početi rekonstrukcija trebinjske bolnice.

- Za Hercegovinu je veoma važno što je u Trebinju sjedište "Elektroprivrede Republike Srpske" i što je na njenom čelu sada Trebinjac Luka Petrović. Podržat ćemo sve što ERS ovdje učini, a što ima opći lokalni karakter. To se vidjelo i do sada, ali bit će izraženije u budućnosti - istakao je Dodik.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić naveo je da je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika upoznao s činjenicom da je Trebinje grad koji prednjači po programima podrške porodici i infrastrukturnim projektima.

- Imamo podršku Vlada RS i Srbije, a predsjednik Dodik obećao je da sredstava za nove projekte u Trebinju neće nedostajati te da je na lokalnoj samoupravi da uradi projektna rješenja - zaključio je Ćurić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.