SARAJEVO

Konaković odgovorio ministrici Bogunić: Sram Vas bilo

Elmedin Konaković. Arhiv

Al. Ti. / Avaz.ba

25.9.2019

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković žestoko je reagirao na optužbe ministrice Zinete Bogunić.

- Kada bi samo dio optužbi koje je iznijela ministrica Bogunić bio tačan oko namještanja, ja bih se sramio hodati ovim ulicama. Nikada nismo razgovarali sami i spreman sam na poligrafu dokazivati i sigurno ću do suda ići da pokažemo o kakvoj se osobi radi. Nisam glup čovjek da kažem ''dajte njima posao'', a za posao od 500.000 maraka - kazao je Konaković.

Napomenuo je da je platforma koja je u prošlom budžetu bila planirana, a na kojoj su insistirali on i Kazazović, nudila niz odgovora na tekuće ili sadašnje probleme u Kantonu Sarajevu, a tiču se instruktivne nastave, procesnog obrazovanja, kompletnog kurikuluma. 

- Na sastanku je ministrica Bogunić spomenula "ima ovoga i na Googleu", "ima ovog besplatno", jer je to njena pomoćnica Ivazović rekla, Kemal Ademović je bio s nama prisutan i rekao sam: "To je da vas nosamo na ramenima." Ako možete na 0 maraka dobiti ovakav projekt, u kojem ćemo imati ovakve efekte, vi ćete biti najbolja ministrica u historiji Kantona - kazao je Konaković i nastavio:

- Insinuacija je da je neko, a ti ljudi su živi i pozvat ću dva momka da svjedoče o ovoj priči, da li su ikada i kako su, a ono što ne znate, kako su u prošlom mandatu bili ucijenjeni od Ministarstva obrazovanja da se napravi lažna cijena i pitajte ih ko je to zaustavio. Sram vas bilo, ministrice Bogunić.

Istaknuo je da je Zineta Bogunić pljunula svima u lice, pri tome spominjući "one koji su se digli protiv sistema''.

Kako je kazao, današnji "performans" odnosno izlaganje nije htio zaustaviti jer "hoće da se vidi šta je Bogunić zapravo".

- Ovo što ste uradili je najniži oblik ljudskosti koje sam u životu sreo. Sukobili smo se oko Bajrama, stao sam rame uz rame s vama da vas SDA ne razguli. Kada su Vam porodicu spominjali, što niste dali dva dana Bajrama. Sve što kažem ću pokazati. Kada su Vam pakao od života pravili, proklinjali Vam porodicu, ja sam stao uz Vas. Vi ćete meni držati moralne pridike. Stručne možete, ja sam takav, predlažu rješenja dok se god nešto pitam - istaknuo je Konaković i nastavio:

- Insistiram da poštujete stavove institucije, rektor je naš pregovarač. Rektor se obratio da kaže da ima problem na Medicini. Reagirali ste samo kada "ludi Konaković traži da reagirate". Recite mi jedan akt koji ste uradili. Ovdje ima jedna fascinacija, ja se divim Sebiji Izetbegović. Način na koji upravlja Vama kada treba nešto njoj je briljantan. Da te žena ima više empatije prema ljudima i da je patriota, ona bi mogla ovu zemlju pomjeriti iz ove kaljuže u kojoj se nalazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.