ZENICA

Poljubac pred matičarom preko maski

Morali smo držati distancu, dezinficirati ruke, obuću, priča Durkalić

Krunisali četiri godine sretne veze. Avaz

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

12.4.2020

Mladi bračni par iz Zenice Ilhana i Ismail Durkalić stao je na ludi kamen u neobičnim uvjetima i vanrednoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa

Kako nam je ispričao Ismail, odlučili su krunisati četiri godine sretne veze, a datum vjenčanja odabrali su još u novembru prošle godine.

Simboličan datum

- Tada nismo mogli ni naslutiti da bi se moglo dogoditi nešto poput pandemije. Datum je, također, bio simboličan, datum kada smo uplovili u vezu. Tako da nismo razmišljali o pomjeranju, posebno jer je situacija takva da niko ne zna kada će biti kraj - priča nam Durkalić.

Iako je, dodaje, imao troškove zbog kupovine stana, planirao je taj životni trenutak ozvaničiti s porodicom i prijateljima.

Krunisali četiri godine sretne veze. Avaz

- Planirali smo to obilježiti svečanim ručkom, gdje bi došli roditelji, prijatelji, kum i kuma. Međutim, sve se ovo dogodilo s koronom i propali su planovi - ističe Durkalić.

Na samom činu vjenčanja mogli su biti samo kum i kuma, što je definitivno bio neuobičajeni i čudan prizor za mladi bračni par. I matičar je, zbog situacije koja vlada, dosta brže radio posao nego što je to praksa.

Držali distancu

- Nije to bilo standardno vjenčanje, nego po skraćenom postupku. Baš se vidi da je vanredna situacija. Morali smo držati distancu, dezinficirati ruke, obuću… Čak ni fotograf nije mogao prisustvovati u sali. Maske su bile obaveze u sali za vjenčanje, a onaj čuveni poljubac pao je preko maski - zaključuje Durkalić.

Odgodili i medeni mjesec

Durkalići ne mogu kazati hoće li, kada pandemija prođe, ipak ozvaničiti sklapanje braka s većim brojem ljudi.

- Neizvjesnost je velika, tako da se ništa ne može planirati… Osim toga, finansijski će sve ovo dosta utjecati na sve, pa tako i nas. Zbog svega ovoga, morali smo odgoditi medeni mjesec. Planirali smo da to bude onda naljeto, ali, kako je krenulo, očigledno da neće biti ništa ni od toga - kaže Durkalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.