SAZNAJEMO Nova kadrovska rješenja u Upravi policije MUP-a TK

Pripadnici FUP-a pretresaju MUP TK?!

Pretres je uslijedio nakon jutrošnjeg imenovanja Safeta Ibrahimovića za novog direktora Uprave policije MUP-a TK na vanrednoj sjednici Vlade TK

E. Skokić / Avaz.ba
11.05.2020 18:43

MUP TK

Foto: Arhiv

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), prema informacijama do kojih smo došli, vrše pretres u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.  

Pretres je uslijedio nakon jutrošnjeg imenovanja Safeta Ibrahimovića za novog direktora Uprave policije MUP-a TK na vanrednoj sjednici Vlade TK.

Safet Ibrahimović, kako smo pisali, ne ispunjava uvjete jer će u četverogodišnjem mandatu steći uvjete za odlazak u starosnu penziju.

  • MUP TK
    MUP TK Foto: Arhiv

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora policije Nevres Šiljegović je imenovan za načelnika PU Gračanica, a Ibrahimovićev protukandidat Stjepan Hlavaček, koji je odustao u posljednji trenutak od kandidature za direktora, imenovan je za načelnika Sektora uniformisane policije.

Smijenjeni direktor policije Dževad Korman, koji je tužio Vladu TK, premješten je u PU Lukavac iz PS Banovići.

Slučaj smjene Kormana, političkog uplitanja u rad Uprave policije MUP-a TK, pomno prate ambasada Sjedinjenih američkih država (SAD) u BiH, OHR i OSCE.

Komentari

NA VRH