SAZNAJEMO

Pripadnici FUP-a pretresaju MUP TK?!

Pretres je uslijedio nakon jutrošnjeg imenovanja Safeta Ibrahimovića za novog direktora Uprave policije MUP-a TK na vanrednoj sjednici Vlade TK

MUP TK. Arhiv

Piše: E. Skokić / Avaz.ba

11.5.2020

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), prema informacijama do kojih smo došli, vrše pretres u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.  

Pretres je uslijedio nakon jutrošnjeg imenovanja Safeta Ibrahimovića za novog direktora Uprave policije MUP-a TK na vanrednoj sjednici Vlade TK.

Safet Ibrahimović, kako smo pisali, ne ispunjava uvjete jer će u četverogodišnjem mandatu steći uvjete za odlazak u starosnu penziju.


MUP TK. Arhiv

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora policije Nevres Šiljegović je imenovan za načelnika PU Gračanica, a Ibrahimovićev protukandidat Stjepan Hlavaček, koji je odustao u posljednji trenutak od kandidature za direktora, imenovan je za načelnika Sektora uniformisane policije.

Smijenjeni direktor policije Dževad Korman, koji je tužio Vladu TK, premješten je u PU Lukavac iz PS Banovići.

Slučaj smjene Kormana, političkog uplitanja u rad Uprave policije MUP-a TK, pomno prate ambasada Sjedinjenih američkih država (SAD) u BiH, OHR i OSCE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.