SASTANCI

Mekdonald impresionirana mjerama BiH u borbi s pandemijom

Predsjedništvo BiH će UN-u biti dobar partner i saradnik, naglasio Dodik

Sa sastanka. Fena

Avaz.ba / Fena

10.6.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je u nastupnu posjetu rezidentnu predstavnicu UN-a Ingrid Mekdonald (MacDonald).

Dodik je prenio Mekdonald pozitivno iskustvo koje ima sa svim organizacijama UN-a s kojima je do sada sarađivao i naglasio da će Predsjedništvo BiH UN-u biti dobar partner i saradnik. On je posebno istakao posvećenost i pomoć UNDP-a u rješavanju problema koje je donijela epidemija COVID-19, u momentu kada je gotovo sve bilo stalo.

Rezidentna predstavnica UN-a u BiH je rekla da je impresionirana efikasnim mjerama koje su sprovedene u BiH u borbi sa epidemijom COVID-19, što je rezultiralo niskim brojem zaraženih i smrtnosti.



Sagovornici su razgovarali i o Sporazumu o okvirnoj saradnji s UN-om. Fena

Sagovornici su razgovarali i o Sporazumu o okvirnoj saradnji s UN-om kako bi mogao biti uskoro donesen, kao i o Socioekonomskom dogovoru i Dijalogu za budućnost, na čemu je angažirano Predsjedništvo BiH.

Dodik je rekao da je Dijalog za budućnost dobar i da se trebamo baviti projektima budućnosti a ne samo historijom, da treba nastaviti raditi na tome, te da ne smijemo stati, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.