BIH

Ministar Vojin Mitrović sutra u posjeti Hrvatskoj

Bit će potpisan Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici

Mitrović: Razgovor s hrvatskim kolegom. Arhiv

Avaz.ba

28.9.2020

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović boravit će u utorak, 29. septembra 2020. godine u zvaničnoj posjeti Republici Hrvatskoj.

Tokom posjete Republici Hrvatskoj ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković potpisat će Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici.

Nakon potpisivanja Sporazuma, ministri i njihovi saradnici će održati bilateralni sastanak na kojem će razgovarati o unapređenju bilateralnih odnosa i regionalne saradnje, s posebnim osvrtom na izgradnju mostova Gradiška i Brčko-Gunja, puštanje u promet mosta Svilaj te definiranje trase Jadransko-jonske autoceste.

Također, ministar Mitrović će se sastati sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Aleksandrom Vranješem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.