SAZNAJEMO

FUP u Sarajevu uhapsio muža i ženu, rasturali drogu, pronađena i ručna bomba

Prilikom pretresa stana pronađena NN materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Amfetamin“ i „Cannabis Sativa L"

Pronađena bomba. Avaz

Piše: M. Aš.

6.10.2020

U nastavku realizacije operativno taktičke akcije kodnog naziva „Lipa“, koja je započela u julu ove. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili slobode još dva lice iz Sarajeva, inicijala A.H. (1979.) i T.H. (1974.) koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. KZ Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako nam je rečeno, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stambenog objekta na području općine Centar - Sarajevo, koji koriste osumnjičena lica, kojom prilikom je pronađena NN materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Amfetamin“ i „Cannabis Sativa L“, vaga za precizno vaganje, pribor za konzumiranje opojne droge, ručna bomba, okvir i određena količina municije za vatreno oružje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku - rečeno je iz FUP za "Avaz"

Iz izvora bliskih FUP-u, saznajemo da je uhapšen bračni par. Oni su od ranije bili poznati organima gonjena. 

Podsjećamo, u sklopu ove višemjesečne istage u prethodnom periodu lišeno je slobode i zadokumentovano deset lica protiv kojih je Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.