DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Veće penzije ili protesti

U intervjuu za „Dnevni avaz“ Andrej Gajić, bosanskohercegovački naučnik, je govorio o najvećim prijetnjama po okoliš i kako ih prevladati

Piše: Avaz.ba

13.6.2021

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Veće penzije ili protesti.

U tragediji koja se jučer dogodila u mjestu Johovica kod Velike Kladuše preminule su dvije osobe, potvrđeno je za „Avaz“ iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Pročitajte kako je muškarac je ubio punicu te pucao u suprugu, a potom izvršio samoubistvo.

Upravni odbor Saveza udruženja penzionera u FBiH pozvao je Vladu Federacije na razgovor tokom kojeg bi se trebao dobiti konačan odgovor na pitanje hoće li u ovoj godini biti usklađivanja penzija s rastom troškova života. Penzioneri su dali ultimatum: Veće penzije ili izlaze na proteste.

Komentar dana pisao je Edin Skokić: Realnost i utopija.

U Višegradu je jučer obilježena 29. godišnjica zločina nad Bošnjacima iz ovog grada, a u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Višegrad i udruženja „Višegrad 92“ i „Žena - žrtva rata”.

Našoj državi „poklon“ od 300 miliona eura: MMF spašava BiH grčkog scenarija.

Ličnost dana je  Roberto Manćini: Zbogom, katenačo.

Nakon što je Općinski sud u Čapljini objavio zaključak: Nadvila se sjena nad prodajom odmarališta "Feroelektra". Samo što se učinilo da je napokon sve posloženo, jer je prodaja do sada nekoliko puta odgađana, reagirali su iz Općine Neum. Pročitajte o čemu se radi.

Andrej Gajić, bosanskohercegovački naučnik, poznati je patobiolog, predavač i rukovodilac Odjela za proučavanje morskih životinja „Shark Tales“ pri „National Geographicu“ te je generalni direktor „Sharklaba“. U intervjuu za „Dnevni avaz“ Gajić je govorio o najvećim prijetnjama po okoliš i kako ih prevladati.

U nastavku suđenja u Osnovnom sudu u Bijeljini ginekologinji Sanji Stevanović i Slađani Obradović, medicinskoj sestri i glavnoj instrumentarki, koje se terete za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći pacijentici Svjetlani Đurović, tužilac Muhamed Gruhonjić je zatražio da se sasluša oštećena Svjetlana Đurović. Ona je iznijela teške optužbe.

Kapiten kluba s Koševa Makedonac Krste Velskoski jedini je igrač iz m:tel Premijer lige BiH na Euru 2020. U ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“ ljubimac navijača Sarajeva najavio je treći dan kontinentalne smotre fudbala, tokom kojeg će na teren i Makedonci, koje s druge strane terena čekaju Austrijanci.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.