ODRŽAN SASTANAK

Đapo i Hadžiahmetović razgovarali o uspostavi novih zaštićenih prirodnih područja u FBiH

U fokusu njihovog razgovora su bila stručna obrazloženja

Sa današnjeg sastanka. VLADA KANTONA SARAJEVO

Piše: A. O.

7.1.2022

Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine Edita Đapo i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović održali su sastanak na kojem je jedna od tema bila uspostava novih zaštićenih prirodnih područja u FBiH.

Također, osvrnuli su se i na projekt "Postizanje očuvanja biološke raznolikosti kroz uspostavljanje i efikasno upravljanje zaštićenim područjima i izgradnju kapaciteta za zaštitu prirode u BiH - Bjelašnica-Igman-Treskavica-Kanjon rijeke Rakitnice".

U fokusu njihovog razgovora su bila stručna obrazloženja kao preduslov za proglašenje Čemerske planine sa kanjonom rijeke Misoče zaštićenim područjem, te su dogovoreni daljnji koraci radi implementacije tog projekta.

Razgovarano je i o selektivnom sakupljanju otpada, kao i jačanju kapaciteta za tretman otpada u okviru Regionalnog centra za upravljanje otpadom "Smiljevići", što je zajednički cilj i interes oba ministarstva, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.