STIŽE SUTRA U LIVNO

Milanović: Idem posjetit braću i sestre u BiH

Prema BiH nemamo nikakve pretenzije ni ambicije, ali imamo dužnost i volju da zaštitimo politička prava Hrvata, istakao je

Zoran Milanović. Agencije

H. J. I.

22.4.2022

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je u petak na obilježavanju 30. godišnjice osnutka Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Velika Gorica te rekao kako bez branitelja ne bi bilo ni Hrvatske. 


Da nije bilo branitelja ne bi bilo Hrvatske

- Neosporna istina je da nije bilo hrvatskih branitelja i vojnika da ne bi bilo niti Hrvatske. Što vrijeme više protiče, što smo dalje od toga, te stvari su naprosto jasnije - rekao je Milanović i zahvalio svim braniteljima.

- Prije 30 godina osnovana je vaša Udruga. To je bilo vrijeme nakon Sarajevskog primirja, vrijeme neizvjesnosti, straha i nedoumice. Trideset godina kasnije jasno je što se sve tada dogodilo i koliko je to bila velika, uspješna i moćna priča - istakao je predsjednik Milanović.

Najavio je i svoj odlazak u Livno u subotu.

- Na sutrašnji dan, prije 30 godina u Livnu i okolici odbranjena je Dalmacija i Split. Idem sutra posjetit našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini, nezavisnoj Bosni i Hercegovini, prema kojoj nemamo nikakve pretenzije ni ambicije, ali imamo dužnost i volju da zaštitimo politička prava Hrvata - rekao je.


Ovisila o jako malom broju ljudi

Ta pomoć, dodao je, nije, neće i ne može biti vojna i oružana kao što je bila prije 30 godina.

Milanović je podsjetio i kako je Hrvatska prije 30 godina ovisila o jako malom broju hrabrih ljudi koji su danas hrvatski branitelji, hrvatski vojnici i hrvatski osloboditelji.

Uz Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.