PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović u Livnu: Za evropsku BiH se puno šire diše u Zagrebu, nego u dijelu Sarajeva

Kad mi ponude da potpišem pismo da se Ukrajini danas da status kandidata, ja kažem - ne bez BiH, kazao je Milanović

Zoran Milanović. Screenshot

E. Ć.

23.4.2022

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović stigao je u posjetu Livnu, gdje će sudjelovati na svečanoj sjednici gradskog vijeća.

- U ovom gradu odakle moji preci Milanovići kao prava pasmina dolaze, u Hrvatsku, Dalmaciju, ali neke stvari ne zaboravljaš. Imam prijedlog – sljedeći put na ovakvim skupovima, nakon hrvatske i bosansko-hercegovačke himne pustite i himnu EU, "Odu radosti", da pokažete ko ste i šta ste i kamo stremite, kakvi su vaši ciljevi, da su oni jasni, da nema nikakvi figa u džepu. 

Nema države, ni blizu, koja želi ulazak BiH u EU koliko to želi Hrvatska - rekao je Milanović, javlja RTL, te dodaje:

- Hrvatska je članica NATO-a i EU. Srbija to nije. Naše ideje i motivi nekima mogu biti sumnjivi, ali vjerujte mi da se za europsku BiH se puno šire diše u Zagrebu nego u velikom dijelu Sarajeva.

Kazao je da mnogo toga radi zato što je to u interesu zajednice koju predstavlja. 

- Neću držati političke govori o izborima koji vas čekaju. Bez pripreme bez proračuna... Tako evropska država ne funkcionira. Kad mi ponude da potpišem pismo da se Ukrajini danas da status kandidata, ja kažem - ne bez BiH. Naši motivi će nekome biti sumnjivi. Nama je ovo važno. Sigurnosno, emocionalno pitanje za nas važno. Budite jedinstveni. Nisam nacionalist, nisam šovinist. Fućka mi se za Brisel - poručio je Milanović.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.