BANJA LUKA

Stanivuković: Dan pobjede nad fašizmom je jedan od najsvjetlijih datuma u historiji čovječanstva

Znate koliko zlo je bilo prisutno, a dvostruki aršini prema narodima i danas pokazuju da je fašizam pobijeđen, ali nije nestao, istakao je Stanivuković

Draško Stanivuković. Grad Banja Luka

E. Ć.

9.5.2022

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković čestitao je Dan pobjede nad fašizmom. On je poručio da su na današnji dan, prije 77 godina, Evropa i svijet rekli stop fašizmu.

Naveo je da je Dan pobjede nad fašizmom jedan od najsvjetlijih datuma u historiji čovječanstva i da je to dan kada je pobijeđeno veliko zlo koje je zadesilo svijet. Kazao je da je previše ljudi stradalo da bi se ovaj dan sveo na puko obilježavanje. 

- Žrtva koju je srpski narod podnio u borbi protiv najvećeg zla u istoriji čovječanstva je ogromna i ne dozvoljava zaborav. Zato čuvajmo uspomenu na svakog pojedinca koji je život izgubio u misiji za slobodu i mir i zato danas ovdje ponosno korača besmrtni puk. 

Znate koliko zlo je bilo prisutno, a dvostruki aršini prema narodima i danas pokazuju da je fašizam pobijeđen, ali nije nestao – rekao je Stanivuković i dodao da je historija učiteljica života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.