ODRŽANA SJEDNICA

CIK BiH će prijaviti šest stranaka

Izvještaji o pregledanom stanju finansijskog poslovanja 100 političkih stranaka u 2020. godini bit će danas dostupni

Sa današnje sjednice. Printscreen

A. O.

9.2.2023

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na 16. sjednici primila na znanje Informaciju o izvršenom pregledu, kontroli i reviziji finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2020. godinu, sa nalazima revizije.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će, u skladu sa odredbom iz člana 10. stav (7) Zakona o finansiranju političkih stranaka, osigurati javnosti pristup izvještajima o reviziji političkih stranaka sa nalazima revizije i mišljenjem revizora, tako što će ih objaviti na svojoj internet stranici www.izbori.ba, a mišljenje revizora i u „Službenom glasniku BiH“.

Obavijestiti poreznu upravu 

U skladu sa odredbom iz člana 14. stav (4) Zakona o finansiranju političkih stranaka Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će obavijestiti nadležne porezne uprave o šest političkih stranaka, za koje postoje indicije da su u 2020. godini prekršile porezne i finansijske propise kao i Upravu za indirektno oporezivanje BiH o indicijama da je pravno lice, prilikom pružanja usluga za dvije političke stranke u 2020. godini prekršilo propise iz oblasti indirektnih poreza.

Dostupnost izvještaja 

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će, u skladu sa članom 17. Zakona o finansiranju političkih stranaka, podnijeti Izvještaj o pregledanom stanju finansijskog poslovanja političkih stranaka u 2020. godini Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Izvještaji o pregledanom stanju finansijskog poslovanja 100 političkih stranaka u 2020. godini bit će danas dostupni na internet stranici www.izbori.ba, saopćeno je iz CIK-a. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.