POTPISAN SPORAZUM

Pobratimili se Konjic i Anamur

Zajednička želja i namjera je jačanje ekonomskih, društvenih i kulturnih odnosa u duhu prijateljstva i povjerenja, rekao je Ćatić

Sa potpisivanja sporazuma. Grad Konjic

FENA

30.10.2023

U okviru obilježavanja Dana Republike Turske, 29. oktobra, gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i načelnik Anamura Hidajuet Kilinč (Hidayet Kilinç) potpisali su Sporazum o bratimljenju Grada Konjica i Općine Anamur.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić boravi u općini Anamur, u oblasti Mersin u Republici Turskoj, gdje prisustvuje značajnim događajima organiziranim u tu čast, navodi se u saopćenju Grada Konjica.

- Izuzetna mi je čast biti dio obilježavanja Dana Republike Turske, ovdje u općini Anamur, gdje potpisujući Sporazum o bratimljenju povezujemo naše lokalne zajednice na jednoj višoj razini. Zajednička želja i namjera je jačanje ekonomskih, društvenih i kulturnih odnosa u duhu prijateljstva i povjerenja. Planirane akrivnosti, kojima ćemo se posvetiti kroz zajedničko djelovanje, odnose se na oblasti životne sredine, urbanog razvoja, razvoja poljoprivrede, obrazovanja, turizma kulture i sporta - kazao je Ćatić.

- Radujem se što ćemo uspostavljanjem veza kroz program "gradovi-pobratimi" imati mogućnost međusobno podijeliti svoja znanja i iskustva, na dobrobit stanovnika u našim zajednicama - rekao je načelnik Anamura Hidayet Kilinč.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.