SAZNAJEMO

"Dino Tito" i ekipa: Alem Hodović pušten iz pritvora u Vojkovićima!

Tužilaštvo BiH predložilo je još dva mjeseca pritvora za Dženisa Kadrića, bivšeg specijalca FUP-a i tjelohranitelja narkobosa Edina Gačanina Tita

Avaz

M. Aš.

7.3.2024

Tužilaštvo BiH predložilo je još dva mjeseca pritvora za Dženisa Kadrića, bivšeg specijalca FUP-a i tjelohranitelja narkobosa Edina Gačanina Tita, koji je uhapšen prije mjesec u sklopu akcije "Consigliere“. Njemu je jučer održano sudsko ročište.

Zajedno s Kadrićem uhapšen je i sarajevski "biznismen" Alem Hodović. Ali, umjesto pritvora, Tužilaštvo BiH je predložilo za Hodovića mjere zabrane - kućni pritvor.

On je danas napustio Vojkoviće i branit će se sa slobode.

Zvanično, uhapšeni dvojac sumnjiči se za pranje novca i druga krivična djela.

U okviru ove akcije, podsjećamo, obavljen je i pretres njihovih stambenih objekata u Novom Gradu i Šipu te kompanije “E. S. Tech” d.o.o. Sarajevo, čiji je jedan od suvlasnika Hodović.

Oduzeti su im novac, automobili, četiri automatske puške i četiri pištolja.

Pritvor im je određen zbog bojazni od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Prema informacijama "Avaza", Hodović je pušten jer je dao "dobar iskaz". Kadrić će, najvjerovatnije, ostati dva mjeseca u pritvoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.