SRBIJA

Užice: Brutalno pretukao oca

Nezavisne novine

16.4.2018

M. P. (71) iz sela Kremna ponovo će se u svojstvu oštećenoga pojaviti pred Osnovnim sudom u Užicu u procesu protiv svog sina V. P. (50), koji ga je brutalno pretukao i polomio mu tri rebra.

U kući u kojoj zajedno žive V. P. je u subotu, pošto je cijeli dan proveo ispijajući alkohol, nasrnuo na oca i zadao mu nekoliko udaraca rukama usljed kojih je M. P. pao i zadobio teške povrede.

Starac koji je zbrinut na Plastičnoj hirurgiji Opće bolnice Užice danas je dao izjavu policiji u kojoj je ispričao da ga je pijani sin pretukao poslije svađe zbog starih porodičnih razmirica, prenosi "Blic.rs".

- U Osnovnom sudu u Užicu, gdje će V. P. biti izveden pred sudiju za prethodni postupak, njemu je nedavno jednom već presuđeno zbog nasilja u porodici - također zato što je tukao oca. Osuđen je na višemjesečnu zatvorsku kaznu i čekao je poziv za izdržavanje - dodaje ovaj portal.

U Osnovnom javnom tužilaštvu rečeno je da će biti zatražen pritvor protiv nasilnika koji je ranije osuđivan i zbog učestvovanja u tuči.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.