SARAJEVO I dalje se traga za lopovom

Prepoznajete li ga: MUP KS objavio fotografije razbojnika sa Željinim šalom

U sarajevskom naselju Alipašino Polje u ulici Trg međunarodnog prijateljstva 8. januara opljačkana je prodavnica ''Amko komerc''

Avaz.ba

Razbojnik opljačkao prodavnicu

Foto: MUP KS


U sarajevskom naselju Alipašino Polje u ulici Trg međunarodnog prijateljstva 8. januara opljačkana je prodavnica ''Amko komerc''.

Iz MUP-a KS su objavili fotografije s kamera videonadzora na kojima se vidi pljačkaš, a koji je preko lica imao Željin šal.

- Pozivamo građane da, ukoliko prepoznaju osobu s fotografije, obavijeste službenike Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona 122 ili 033/474-000 - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Podsjećamo, razbojnik je, prema opisu očevidaca, mršavije tjelesne građe, svjetlije puti i visok oko 180 centimetara.

U momentu pljačke u prodavnici su se nalazili dvije mlađe radnice te jedna mušterija. Razbojnik je upao i vikao: "Dajte pare!"

Ženu koja je bila u prodavnici kao mušterija pljačkaš je zatvorio u magacin. Dodatna drama izbila je kada je u prodavnicu ušla mlađa žena te je razbojniku prišla sleđa. 

On je pištolj sive boje stavio na pult, a radnica je novac vadila iz kase. Kada je žena vidjela da je u toku pljačka, krenula je bježati iz prodavnice, a razbojnik je uperio pištolj u nju. 

NA VRH

Podijeli članak na