SARAJEVO

Opustošili brijačnicu, pokušali zapaliti vatru pa urinirali

Ispreturane stvari u brijačnici

Piše: A. KAPO

28.2.2019

Na meti nepoznatih kradljivaca u noći s nedjelje na ponedjeljak našla se poznata brijačnica u srcu Baščaršije vlasnika Omera Bašića.

Prijavio krađu

Pripadnicima Policijske stanice Stari Grad u ponedjeljak je slučaj prijavio Elmir Zuko, radnik brijačnice, koji je izjutra zatekao opustošenu i ispreturanu radnju.

- Razvalili su bravu na vratima. Sve su odnijeli, nisu ni češalj ostavili - kaže Zuko.

Prema njegovim riječima, na podu je uočio vatu kojom su kradljivci, najvjerovatnije, pokušali zapaliti vatru, a pronađeni su i tragovi urina, što govori da su počinioci mokrili u radnji.

- Sve smo morali očistiti i sanirati. Strašno je što se ovako nešto događa u srcu Baščaršije – rekao je Zuko.

Naš sagovornik je kazao da je čuo da su iste noći još dvije ili tri radnje na Baščaršiji bile na meti lopova. Vlasnici, kako kaže Zuko, sumnjaju da iza svega stoje migranti, koji u posljednje vrijeme prave i druge belaje u starom dijelu grada.

Obavljen uviđaj

- Policija je obavila uviđaj i napravila zapisnik. Naša radnja ne posjeduje videonadzor, tako da je otežan posao u identifikaciji počinilaca. I mi sumnjamo na migrante. Ova radnja egzistira sedamdesetak godina i nikada ranije nije obijena – zaključio je Elmir Zuko.

Privođenje migranata zbog krađe mobitela

Džeparenje i narkotici

U posljednje vrijeme migranti su u više navrata privođeni na Baščaršiji, mahom zbog džeparenja i krađa mobitela, kao i posjedovanja narkotika. Tako su pripadnici Policijske uprave Stari Grad Sarajevo 19. februara, provodeći kampanju zaštite turista od džeparoša, priveli dvojicu migranata za koje se sumnja da su ukrali mobitel grupi Italijana koja se obrela u Ferhadiji. Sve se odigralo dok su policajci dijelili građanima letke upravo protiv džeparoša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.