SARAJEVO Drski pljačkaš terorizira radnice

Lov na serijskog razbojnika: Oštricom noža udara u pultove i otima novac

Riječ je o muškarcu mršavije građe, visine od 185 centimetara, koji ima svijetle oči

A. KAPO

Sarajevski policajci pokušavaju uhvatiti pljačkaša


Sarajevski policajci otvorili su veliki lov na serijskog razbojnika koji je u prethodnom periodu terorizirao radnice prodavnica, apoteka i kladionica, saznaje “Dnevni avaz”.

Predavale pazar

Njegove mete mahom su bile u centru bh. prijestonice, i to u ulicama Koševo i Bolnička. Izvor blizak istrazi kaže nam da je operirao i u drugim općinama. Da je riječ o serijskom razbojniku, odnosno da iza pljački stoji jedna te ista osoba, istražitelji su utvrdili na osnovu opisa pljačkaša i načina izvršenja.

- Riječ je o muškarcu mršavije građe, visine od 185 centimetara, koji ima svijetle oči. Maskira se tako što preko lica stavi maramu, a na glavu kačket. Scenarij razbojništava je identičan. U svim pljačkama, kad bi upao u objekt, izvadio bi nož i oštricom udarao u pultove, pri tome glasno tražeći pare. Tako je dodatno istraumirao ionako isprepadane radnice, koje su, strahujući za svoj život, bez pogovora predavale pazar. Nakon što bi pokupio plijen, brzo bi bez traga nestao – pojašnjava naš izvor.

Snimljene pljačke

U nekim slučajevima skoro kompletan tok pljačke snimile bi kamere videonadzora, ali to policiji nije bio od velike pomoći i nisu mogli napraviti fotorobot, jer je pljačkaš bio maskiran. Naš izvor dodaje da se pljačkaš u posljednje vrijeme pritajio, ali nije isključeno da će ponovo krenuti u razbojnički pohod.

 Živi u centru Sarajeva? 

Istražitelji su pretpostavili da je pljačkaš unajmio stan u blizini svojih meta, dakle u centru Sarajeva. U sklopu istrage policajci su i to provjeravali, ali za sada ni to nije urodilo plodom da mu stanu ukraj.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na