POLICIJI SVE PRIJAVLJENO

Policija o pokušaju otmice Nadine Mehmedović: Obavljaju se razgovori i prikupljaju informacije

Događaj je sinoć prijavljen PS Tešanj, kaže Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK

Alić: Provjeravaju se navodi iz prijave. Avaz

Piše: B. C.

1.11.2021

Portparol MUP Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić, potvrdila je za portal "Avaza" da je policiji u Tešnju prijavljen pokušaj otmice maloljetne osobe. 

- Policijskoj stanici Tešanj sinoć je prijavljen pokušaj otmice. Nakon toga policijski službenici PS Tešanj od večernjih sati kada je prijavljen događaj, provjeravaju navode o navodnom pokušaju otmice maloljetne ženske osobe u Šijama. Obavljaju se razgovori, prikupljaju se informacije i intenzivno se radi na terenu. Još uvijek uvijek ne možemo potvrditi je li bio pokušaj otmice ili ne, ali radi se intenitzivno na provjeri svih navoda iz ove prijave- kaže Aldina Alić. 

Elvin Mehmedović objavio je da su nepoznate osobe u nedjelju navečer pokušale oteti njegovu kćerku Nadinu Mehmedović.

Mehmedović je reprezentativka Bosne i Hercegovine u Taekwondou. Kako je za "Avaz" potvrdio Mehmedović, sve se desilo sinoć u Šijama.

- Trenutno samo u MUP-u i ne mogu više ništa reći. Ona je dobro, za par dana ima evropsko takmičenje - rekao je za portal "Avaza" Elvin Mehmedović.

- Pokušali su je na silu ugurati u auto uz prijetnje i fizičku silu i nanijeli još lakše tjelesne povrede. Uz Božiju pomoć i njenom iskustvu u borbama na takmičenjima uspjela je jednog otmičara nokautirati i pobjeći te izbjegnuti najgori scenarij- ranije je objavio Mehmedović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.