UHAPŠEN DANAS

Kako advokat Lazarević povezuje imena Velje Nevolje i Darka Šarića

U kući koju su koristili Veljko i Marko, a koju im je dao na korištenje advokat Dejan Lazarević je vlasništvo Darka Šarića

Advokat Dejan Lazarević poznat je godinama unazad kao branilac osoba osumnjičenih za najteža krivična djela. Agencije

A. Č. / Blic

14.4.2022

Advokat Dejan Lazarević poznat je godinama unazad kao branilac osoba osumnjičenih za najteža krivična djela iz oblasti organiziranog kriminala. 

Nakon što je zastupao Darka Šarića i Dejana Stojanovića Keku, preuzeo je i zastupanje kriminalnog klana Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

Osim samih vođa klana, Velje Nevolje i Marka Miljkovića, Lazarević zastupa i druge osumnjičene za najteža krivična djela. Na listi njegovih klijenata je i Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, koji je u bjekstvu od prošle godine. 

Smatra se da je Zvicer bio direktno nadređen Velji Nevolji i Marku Miljkoviću.

Godinama unazad se pričalo da je Lazarević više od običnog branioca. Da se radi o "konsiljereu", osobi koja savjetuje ključne ljude u piramidi osumnjičenih za organizovani kriminal, ali i da je zadužen za održavanje komunikacije između osoba na različitim nivoima u toj piramidi.

Kako "Blic" saznaje, Lazarević je sada osumnjičen da je bio zadužen za prenošenje poruka i održavanje lanca komunikacije između osumnjičenih za članstvo u organizovanoj kriminalnoj grupi. 

Dalji tok krivičnog postupka bi trebalo da pokaže da li se i koliko njegovo ime spominje u presretnutim telefonskim porukama i pozivima koji su doveli do ove međunarodne policijske akcije i novog hapšenja Darka Šarića.

Uprkos svim ovim optužbama, u prošlosti protiv Lazarevića nije bilo zvaničnih postupaka, niti dokaza - sve do prije dva mjeseca. Tada je spominjan u toku istrage zbog unošenja telefona u Centralni zatvor koji je završio kod Marka Miljkovića, zvanog Mesar. 

Protiv Lazarevića se također vodila i istraga zbog podstrekivanja na lažna prijavljivanja i iznošenja lažnih navoda u medijima.

Istraga protiv klana Velje Nevolje dovela je Lazarevića još nekoliko puta u žižu javnosti, pogotovo poslije saslušanja svjedoka okrivljenog u postupku protiv klana Velje Nevolje.

Pritom je Lazarević praktično označen kao spona između Šarića i Velje Nevolje, jer je svjedok Bojan Hrvatin ispričao da je upravo Lazarević dao Šarićevu kuću na korištenje klanu Velje Nevolje.

Hrvatin je izjavio da je u zatvoru upoznao Miloša Budimira, preko koga je po izlasku na slobodu uspostavio kontakt sa Belivukovom grupom. S njima je najprije krenuo da dila drogu, a potom je upoznao Miljkovića i Belivuka.

Hrvatin je opisao kako su Belivuk i Miljković poslije ubistva vođe Zdravka Radojevića, navijača Crvene zvezde, njegov automobil prodali na Kosovu. 

Hrvatin je dio novca za likvidaciju preuzeo u kući u Lisičijem potoku, kod Belog dvora.

- U kući koju su koristili Veljko i Marko, a koju im je dao na korištenje advokat Dejan Lazarević je vlasništvo Darka Šarića - kazao je Hrvatin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.