BORBA S VATRENOM STIHIJOM

Pomoć u gašenju požara kod Trebinja: Pridružit će se i dva helikoptera MUP-a Srbije

Ovo je najveći požar u čijem gašenju su učestvovali na području RS, daleko veći nego onaj što je bio u Vrbanji, kod jezera Blidinje i u Nacionalnom parku Sutjeska, rekao je Kusturić

E. Ć. / Srna

Dva helikoptera Helikopterskog servisa RS od jutros na požarištu

Foto: Sputnik


Pripadnici Helikopterskog servisa RS od jutros gase veliki požar u blizini Trebinja, a očekuje se da u pomoć stignu i dva helikoptera MUP-a Srbije, izjavio je Srni direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.

Kusturić je naveo da u gašenju požara na području Lastve učestvuju dva helikoptera Helikopterskog servisa RS i da su od 6:00 sati na požarištu.

Požar prijetio da ugrozi kuće

On je istakao da je sinoć razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom i komandantom helikopterske jedinice MUP-a Srbije i očekuje u naredna dva sata da se pridruže dva helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, i to "bel 212" i "eurokopter 145".

- Tako bi naš učinak mogao biti daleko veći da pomognemo vatrogasnim jedinicama i svim drugima koji učestvuju u gašenju požara na području rejona Trebinje. Radi se o izuzetno velikom požaru na širokom području - rekao je Kusturić.

Prema njegovim riječima, ovo je najveći požar u čijem gašenju su učestvovali na području RS, daleko veći nego onaj što je bio u Vrbanji, kod jezera Blidinje i u Nacionalnom parku Sutjeska.

- Jučer je požar prijetio da na jednom dijelu ugrozi kuće, jer se širi izuzetno brzo, jak je vjetar i totalno je nepredvidiv, mijenja pravac. Pravac požara se mijenja iz časa u čas. Teško je, ali pokušavamo maksimalno da spriječimo širenje tog požara - istakao je Kusturić.

Izbacili oko 16 tona vode

On je naveo da su na ovom požarištu od jučer od 18:30 sati, nakon što su završili gašenje u Vrbanji kod Banje Luke, a radili su u sadejstvu sa vatrogascima iz Trebinja i Republičkom upravom Civilne zaštite.

- Jučer smo na zahtjev gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović prebacili dva helikoptera na područje ovog grada. Sinoć smo izvršili 21 let i izbacili oko 16 tona vode - rekao je Kusturić.

Šaljite nam Vaše fotografije i snimke na WhatsApp i Viber, broj +387 65 822 888. Najbolji materijal nagrađujemo!

NA VRH

Podijeli članak na