OLUJA DANIEL

Strašno nevrijeme u Grčkoj: Dvoje mrtvih, troje nestalih, uništen most...

Vatrogasci nastavljaju operaciju potrage

Oluja Daniel hara Grčkom. AP

H. J. I.

6.9.2023

Najmanje dvije osobe su poginule, a tri se smatraju nestalima nakon što je danas olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom poplavilo kuće i poslovne prostore i uništilo infrastrukturu u centralnoj Grčkoj, objavili su vatrogasci. 

Vatrogasci traže nestale

Oluja Daniel, koja od ponedjeljka hara Grčkom, pokrenula je klizišta, uništila most, porušila električne stubove, a bujice su odnijele desetke automobila samo nekoliko dana nakon požara koji je odnio brojne živote na sjeveru zemlje. 

Vatrogasci nastavljaju operaciju potrage za troje nestalih. Grčka meteorološka služba objavila je da su zemlju zahvatile najekstremnije vremenske nepogode, kada je posrijedi količina padavina, otkako se o tome vodi evidencija. Policija je danas izdala saobraćajna upozorenja za gradove Trikalu i Karditsu jer se očekuje da će se kasnije danas olujno kišno nevrijeme ponovno pojačati.

Stanje teško i u Turskoj, petero mrtvih

U velikim poplavama u Grčkoj 2017. poginulo je 25 ljudi, a stotine su ostale bez krova nad glavom.

Stanje je teško i na sjeverozapadu Turske, gdje je smrtno stradalo najmanje petero ljudi nakon što su obilne kiše izazvale bujične poplave, objavila je danas turska državna televizija TRT Haber.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.