KOMENTAR DANA

Dno dna

Dok nam građani šaptom padaju u ruke zloćudnog koronavirusa, gospodari naših prolaznih života nadmeću se u lažima

Koliko je primjera gdje su porodice prepolovljene u samo nekoliko dana?. Opća bolnica

Piše: Edin Skokić

17.3.2021

Ako naivno pomislite da kao društvo ne možemo potonuti dublje u etnonacionalnu i provincijalnu kaljužu, na scenu stupaju političari koji nas svaki put iznova surovo razuvjere.

Uvijek možemo dublje i dalje od samog dna. Dok nam građani šaptom padaju u ruke zloćudnog koronavirusa, gospodari naših prolaznih života nadmeću se u lažima, obmanama, poturanjima...

Građani su tu da pune budžet, odnosno da plaćaju poreze, akcize, kazne za nepropisno parkiranje..., a političari su tu da se poigravaju njihovim sudbinama.

Istovremeno, sve glasnije su špekulacije kako se i privilegirana kasta bh. društva imunizira van granica BiH, dok u Covid bolnicama diljem države umiru majke, braća, sestre... Koliko je primjera gdje su porodice prepolovljene u samo nekoliko dana?

Crne statističke brojke privilegirane kukavice, očito, previše ne uznemiravaju jer su učinili sve što su mogli svih ovih godina da imamo jadne i bijedne živote.

Zbog toga uvijek moramo imati na umu da od goreg ima gore i od crnjeg crnje. Trakavica s respiratorima i nabavkom vakcina je samo vrh ledenog brijega u obilju neznanja, korupcije, kriminala, nepotizma...

Umjesto ka EU integracijama, kao društvo tonemo sve dublje u beznađe. Šta će biti kada dotaknemo dno dna? O tome će pričati oni koji prežive!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.