BIVŠA SEKRETARICA MUP-A

Znakovita poruka ili ne: Hrkalović na suđenje došla u bijelom

Možda je to poruka da se očistila od grijeha, ali, bijela moja ima i drugo značenje

Hrkalović: Sudi joj se za trgovinu utjecajem. Telegraf.rs

E. Ć. / Nova.rs

5.9.2022

Bivša državna sekretarica MUP-a Srbije, Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, stigla je u Specijalni sud u Beogradu. Zanimljivo da se nekada najmoćnija žena srbijanskog MUP-a pojavila u bijeloj kombinaciji. 

Da li je Hrkalović došla sa nekom porukom, pita se Nova.rs, podsjećajući na to kako su u mnogim mafijaškim filmovima "bosovi" nosili bijela odijela, te da takva odjeća nosi određenu simboliku.

Bijelo je nosio i lik don Fanučija iz kultnog "Kuma". On je nosio bijela odijela i bijeli šešir, a ta boja je zapravo značila kako on nije sklon smrti niti hapšenju, svemu onome što je simbol tamne boje.

Hrkalović se danas, za razliku od prethodnih dolazaka na suđenje, pojavila u bijelom. Možda je to poruka da se očistila od grijeha, ali, bijela moja ima i drugo značenje. 

Naime, u mnogim gangsterskim filmovima negativci nose bijelo odijelo kako bi se izdvojili iz mase, te pokazali kako su oni bolji od ostalih. Time su pokazivali i da su nedodirljivi, da su moćni toliko da im niko ništa ne može, piše Nova.rs.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.