BODIBILDING

Bio je najjači čovjek svijeta, a sada ni hodati ne može

Osam puta pobijedio je na elitnom takmičenju Mister Olympia koje okuplja najbolje bodybuildere svijeta

Avaz.ba

Novi problemi su se javili prije dva mjeseca

Foto: Instagram


Je li ljudsko zdravlje vrijedno svih uspjeha koje ostvarimo u životu? Vrijedi li patiti zbog 'pet minuta' slave? Pitanja su s kojima se najčešće susreću nekadašnji sportaši iza kojih je uspješna karijera, no sadašnjost provode u bolovima zbog nevjerojatnog napora i truda koji su morali uložiti u karijeru. 

Kada govorimo o bodybuildingu, ime Ronija Kolemana Klasika (Ronnie Coleman Classic) (56) je nezaobilazno. Riječ je o čovjeku koji je popularizirao ovaj sport i stavio ga najviše grane. Osam puta pobijedio je na elitnom takmičenju Mister Olympia koje okuplja najbolje bodybuildere svijeta i nema tog časopisa o vježbanju čiju naslovnicu nije ukrašavala njegova ličnost.

Možda nekome malo neukusno izgleda kada se nekoliko nauljenih muškaraca od 120 kilograma popnu na pozornicu te stišću i pokazuju svoje mišiće, ali i to je sport, piše Index.

No za put do vrha i slave potrebno je jako puno odricanja, a i što se tiče bodybuildinga, korištenje nekih zabranjenih sredstava. Ljudsko tijelo ima granice i nekada ne može podnijeti sve te napore, a to je na svojoj koži osjetio legendarni bodybuilder Coleman.

  • Osam puta pobijedio je na elitnom natjecanju Mister Olympia

    Osam puta pobijedio je na elitnom natjecanju Mister Olympia

    Foto: Instagram


Godine treninga učinile su svoje pa je Coleman na svom Instagram profilu otkrio kako se već godinama muči s bolovima u koljenima i leđima te da je imao tri operacije vrijedne dva milijuna eura kako bi mogao hodati, ali sve se zakompliciralo i bodybuilder jedno vrijeme nije mogao ni stajati.

- Smatram da operacije nisu prošle kako su trebale i sve je dovelo do toga da više ne mogu stati ni na noge. Morate shvatiti da mi nije lako, da je svaka operacija vrlo teška i da jedna košta oko 500.000 dolara. Samo na posljednji tri operacije sam potrošio oko dva miliona dolara i poslije svega svejedno ne mogu stajati, ali neću se predavati te ću se i dalje boriti, uz vašu podršku - napisao je Coleman na društvenim mrežama. 

  • Godine treninga učinile su svoje

    Godine treninga učinile su svoje

    Foto: Instagram


Od toga je prošlo skoro godinu dana, a novi problemi su se javili prije dva mjeseca. Osjetio je bol u desnom kuku, otišao na rutinski pregled, no zapravo je završio na novoj operaciji.

- Evo nas opet. Molite se za starca. No ovaj put je riječ i manjoj operaciji - poručio je Coleman.

Na njegovu sreću, bila je to rutinska operacija nakon koje je ubrzo izašao iz bolnice. No legenda bodybuildinga i čovjek koji je s vječne liste skinuo velikog Arnolda Schwarzeneggera, svakodnevno živi u bolovima.

Njegove borbe s ozljedama započele su još prije par godina kada je imao čak sedam operacija na leđima. Tada je ponovno učio hodati.

- Želite li i dalje biti kao ja, imati istu radnu etiku kakvu sam ja imao? Pa, kao što možete vidjeti, ja sam osmerostruki Mr. Olympia koji ne može hodati - požalio se tada medijima veliki Coleman. 

I dan danas ima velikih problema s hodanjem, a sve je otišlo do te mjere da nekada ne može ni stati na noge pa se mora služiti kolicima.

On je za vrijeme bodybuilding karijere radio i kao policajac, a kaže da ne bi ništa mijenjao da se ponovno rodi.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na