POTVRĐENO ZA AVAZ

Federalna policija u prostorijama GRAS-a, izuzeli određenu dokumentaciju

GRAS je više puta bio predmet interesovanja Tužilaštva BiH, a posljednji put radilo se o akciji "Tender" vezanoj za navodne malverzacije pri kupovini polovnih trolejbusa

Pretres je uslijedio u teškom trenutku za ovo sarajevsko preduzeće. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

18.9.2020

Službenici Federalne uprave policije jučer su izvršili pretres prostorija GRAS-a zbog sumnje u koruptivne radnje u ovom preduzeću.

- U Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću GRAS pripadnici Federalne uprave policije izvršili su pretres zbog sumnje na počinjenje korumptivnih krivičnih djela. S obzirom na istražne radnje i interese istrage ne možemo davati više infromacija - rekla nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo

GRAS je više puta bio predmet interesovanja Tužilaštva, a posljednji put radilo se o akciji "Tender" vezanoj za navodne malverzacije pri kupovini polovnih trolejbusa. 

Pretres je uslijedio u teškom trenutku za ovo sarajevsko preduzeće. Da je stanje teško ranije je za naš portal potvrdio predsjednik Sindikata GRAS-a Amir Muminović i upozorio da postoji mogućnost da firma, kako je rekao, ponovo stane. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.