RAZGOVOR

Sulejman Haljevac Memo, kandidat SBB-a za OV Centar: Interes građana mi je uvijek na prvom mjestu

Prethodne četiri godine sam se grčevito borio za zelene površine i doprinio tome da dobijemo 14 igrališta za djecu

Haljevac: Nastavimo zajedničku borbu za bolji Centar. Avaz

Piše: E. Trako

9.11.2020

Sulejman Haljevac Memo ponovo je kandidat Saveza za bolju budućnost (SBB) za Općinsko vijeće Centar na lokalnim izborima koji se održavaju 15. novembra. U prethodne četiri godine Haljevac je pokrenuo brojne inicijative i zasigurno je jedan od najagilnijih vijećnika u još aktuelnom sazivu Vijeća.


Stipendije za djecu

Dijete s Marindvora, u dušu zna šta lokalnoj zajednici, u kojoj je proveo čitav svoj život, nedostaje, odnosno razaznaje šta je građanima Centra prijeko potrebno i u tom smjeru pravovremeno kanalizira svu svoju energiju.

- Prethodne četiri godine, dakle prethodni mandat sam se grčevito borio za zelene površine i doprinio tome da dobijemo 14 igrališta za djecu. Pomogao sam da se otvori centar za djecu s poteškoćama u razvoju, bio sam najveći zagovornik da se djeci osiguraju stipendije i sretan sam jer smo uspjeli u tome - kaže Haljevac za „Avaz“.

Oni koji su imali priliku s Memom sarađivati i koji su mu se obratili za pomoć, po bilo kojem osnovu, kažu da od nemoćnih, ugroženih i nepravedno zapostavljenih nikada nije okrenuo glavu. Naprotiv.

Haljevac je na broju 3. liste SBB-a. Avaz

- Primio sam 2.800 naših građana i komšija i pomogao da se riješi 60 posto njihovih zahtjeva. Držao sam se one što sam naučio od starijih - „posljednji atom snage na svaku loptu“, a sve za naš bolji Centar i za sve ljude. Kada se osvrnem na prethodni mandat, sigurno je da sam svakog mjeseca imao jednu inicijativu prema Vijeću - ističe Haljevac.

Sigurno je najveći doprinos dao u početku gradnje Prve transverzale, generacijskog projekta za Sarajevo.

- To je jedan od najvažnijih projekata i na to sam posebno ponosan. Također, svojim glasom sam zaustavio urbicid u kvadrantu B, gdje su mnogi željeli da izgrade ogromne nebodere i dodatno zaguše naše lijepo Sarajevo. Neke kolege iz drugih političkih opcija su parkove i zelene površine koristili za samopromociju, a iza scene su zagovarali i glasali za haos. Ali njima na obraz, svi znaju šta i koliko sam radio i trudio se - iskren je Haljevac.

Poticaj mladima

Svoju borbu za građane Centra Haljevac kreće s broja 3. liste Saveza za bolju budućnost. Kaže da nastavlja tamo gdje je stao.  

- U sljedeće četiri godine bih nastavio dovod vode na području Nahoreva. Potreban nam je adrenalin-park, a Betanija je idealno mjesto za to. Svim silama ću se boriti za to, jer sve evropske i svjetske metropole imaju takav park. Ne smijemo zaboraviti ni naše penzionere kojima moramo osigurati zdravo starenje. Također, zalagat ću se da se mladima poveća 200 posto poticaj koji žele pokrenuti biznis. Na taj način sprečavamo odlazak naše pametne omladine po bijelom svijetu i tako gradimo našu BiH - govori Sulejman Haljevac.

Pravovremena reakcija na početku pandemije koronavirusa

Na samom početku pandemije koronavirusa u BiH Sulejman Haljevac je prepoznao probleme s kojima će se suočiti privrednici, turistički radnici i uputio konstruktivnu inicijativu.  

- Tražio sam da se našim privrednicima smanji kirija za 50 posto. Ta inicijativa je prošla jednoglasno. Na to sam ponosan - kaže Haljevac.

Centar je mjesto gdje je naučio biti dobar roditelj. 

- Nemojte dozvoliti da vam oni što preskaču šine uzmu osmijeh. Posljednji atom snage za bolji Centar.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.