NE DAJU UČITELJICU

Bez dogovora sa ministricom Hotom-Muminović: Učenici u Briješću i dalje ne idu na nastavu

Evo, ministrica već ima predstavu koju ne želi da gleda, kazao je Efendić

Učenici i roditelji nisu postigli dogovor sa resornom ministricom. Avaz

Piše: A. Saračević

6.9.2021

Ministrica predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Kantonu Sarajevo Naida Hota-Muminović posjetila je danas Osnovnu školu "Behaudin Selmanović" u Briješću gdje od početka ove školske godine, učenici jednog odjeljenja četvrtog razreda, ne pohađaju nastavu.

Đaci, uz podršku svojih roditelja, na ovaj način iskazuju bojkot zbog odlaska njihove učiteljice, Elvedine Žunić. Njoj je istekao ugovor na određeno vrijeme, nakon čega je došla nova učiteljica koja je sada na bolovanju, a na čije mjesto je došla druga učiteljica.

Ministrica je jutros posjetila ovu školu, no do dogovora nije došlo.

- Ona je dolazila, ali nikakvog dogovora nije bilo. Nažalost, kažu da nemaju uvjete da nam ispune to što zahtjevamo. Ima određen broj učitelja u školi. Mi nećemo odustati, mi idemo do kraja – rekao nam je Nedžmin Šehović, jedan od roditelja.

Edin Efendić, otac jednog djeteta iz ovog odjeljenja, naglasio je kako ovo nije ,,problemčić" jednog odjeljenja, već veliki problem brojnih generacija.

- Ministrica je dala jedino prijedlog da se djeca vrate u školu, te da se vidimo za sedam dana. Da joj djeca naprave predstavu. Pa evo već ima predstavu koju ne želi da gleda - poručio je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.