SARAJEVO

U Gradskoj tržnici prvi put uveden jedinstven sistem grijanja i hlađenja

Radi se o jedinstvenoj i efikasnoj tehnologiji grijanja i hlađenja koja troši tri puta manje električne energije

Gradska tržnica. VLADA KS

A. O.

5.1.2023

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i KJKP "Tržnice-Pijace" na osnovu potpisanog sporazuma, izvršili su nabavku i ugradnju sistema grijanja i hlađenja u Gradskoj tržnici.

Projekt je započet u novembru, a završen krajem decembra 2022. godine. S obzirom na uspješan testni period, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović i direktor "Tržnica-Pijaca" Jasmin Terović svečano su pustili ovaj sistem u rad.

Ukupna instalirana snaga uređaja je 112 kW, a on osim grijanja imaju i mogućnost hlađenja. Radi se o jedinstvenoj i efikasnoj tehnologiji grijanja i hlađenja koja troši tri puta manje električne energije. Sistem je centraliziran i jednostavan za upravljanje. Vrijednost nabavke i ugradnje je 116.990 KM s uključenim PDV-om.

Sofisticiran sistem grijanja i hlađenja zakupcima i posjetiocima Gradske tržnice umnogome će boravak unutar objekta učiniti prijatnijim i ugodnijim.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.