PROJEKAT OPĆINE

U Sarajevu omogućeno besplatno klizanje djeci iz drugih gradova

Danas su puna dva autobusa djece iz Fojnice klizala na Vilsonovom, rekao je načelnik Tanović

Sa današnjeg klizanja  - Avaz
Sa današnjeg klizanja  - Avaz
Sa današnjeg klizanja  - Avaz
Sa današnjeg klizanja  - Avaz
Zahvalnica - Avaz
+2
A. O.

10.2.2023

Stotinu srednjoškolaca Srednje mješovite škole "Zijah Dizdarević" Fojnica danas su posjetili klizalište "Dječija čarolija" i uživali u suncem okupanom Vilsonovom šetalištu. Na poziv Općine Novo Sarajevo da djeca iz Fojnice dođu u glavni grad i uživaju u besplatnom klizalištu rado su se odazvali.

Direktor ove obrazovne ustanove, Samir Kučuk zahvalio se Općini Novo Sarajevo na prilici da djeca iz drugih gradova, koja nemaju mjesto za klizanje i ledenu plohu u svojim sredinama dođu u Sarajevo i kližu na "Dječijoj čaroliji".

Oduševljeni posjetom

Djevojčice i dječaci Srednje mješovite škole "Zijah Dizdarević" Fojnica nisu krili oduševljenje posjetom. Većina njih danas je prvi put obukla klizaljke i stala na led. Bilo je i padova, naravno ne onih ozbiljnih zbog čega je i svaki pad propraćen osmijehom.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović rekao je kako ga raduje činjenica da je ova lokalna zajednica uspjela drugu godinu za redom osigurati besplatno klizanje djeci Novog Sarajeva, a od ove godine omogućeno je besplatno klizanje i za djecu iz drugih gradova.

- Danas su puna dva autobusa djece iz Fojnice klizala na Vilsonovom, a takve aktivnosti nastavit će se i do kraja mjeseca - poručio je načelnik Tanović.

Istovremeno, istinski ga raduje što je projekat "Dječija čarolija" prepoznat kao uspješan i koristan te zahvalio na ukazanom povjerenju svim posjetiocima.

Uručena zahvalnica

Direktor škole, Samir Kučuk ovom prilikom uručio je Općinskom načelniku zahvalnicu za nesebičan doprinos u odgoju djece.

Djeci su se nakon klizanja mogla ugrijati uz topli napitak i imali su užinu. Do kraja mjeseca februara kroz klizalište će proći 800 srednjoškolaca Srednje mješovite škole "Zijah Dizdarević" Fojnica od I do IV razreda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.