U GRADU AIR

Eksplozija u Škotskoj, uništeno nekoliko kuća

Na zapadu države došlo do velike ekplozije

E. Ć.

Fotografija sa mjesta nesreće

Foto: TWITTER


Na zapadu Škotske došlo je do velike eksplozije, a tamošnji mediji navode da je uništeno nekoliko kuća. Stanovnici su evakuisani, a mještani Aira su rekli da su oko 19 sati čuli eksploziju.

Nekoliko njih je na društvenim mrežama napisalo kako su im se od buke kuće "zatresle". Devet specijalaca je na mjestu eksplozije, prenosi "BBC".

- Odmah nakon eksplozije čuo sam veliki prasak, znao sam da je to eksplozija, bio sam u vojsci i prepoznao sam zvuk. Pobjegao sam, a vidio sam i vatru na mjestu gdje je nekad bila kuća. Cijela kuća koja je bila preko puta ulice je nestala - rekao je čovjek koji živi oko 100 metara od ekplozije za "BBC".

+

"BBC" piše da su prema posljednjim informacijama uništena najmanje dva stambena objekta, ali da još uvijek nije poznato šta je izazvalo eksploziju. Policija je zamolila građane da ne prilaze mjestu događaja.

- Stigli smo na jesto događaja nakon dojave o eksploziji u Airu. Hitne službe su trenutno na licu mjesta i savjetovali bismo građanima da u ovome trenutku izbjegavaju to područje - rekla je portparolka policije.

Više o temi Eksplozija

Više o:

Eksplozija Škotska
NA VRH

Podijeli članak na