JER JE SVE SKUPO

Ova djevojka živi u garaži s porodicom: Pogledajte kako je iskoristila svaki centimetar

Velik dio sobe čini njihov king size krevet, a Džejn je priznala da ga dijeli s mamom

Džejn živi u garaži. YouTube

M. Z.

9.1.2024

Uz troškove najma i kupnje nekretnina, neki postaju kreativni kada je riječ o životnom prostoru. Ova žena živi u garaži s mamom i sestrom i sviđa joj se uprkos tome što je skučeno.

Sve je klimatizirano

Džejn Dilon Horner (Jane Dillon) podijelila je videoisječak s obilaskom malene kuće u Los Anđelesu.

- Danas ću vas provesti svojim domom, renoviranom garažom i reći vam kako i zašto živim ovdje sa svojom porodicom. Možda nema smisla da živim u garaži, ali zapravo je jako cool. Potpuno je klimatizirano, tu su i struja, voda, sve, to je samo maleni dom s garažnim vratima na zidu - objašnjava.


Rekla je da ju neki žale kada saznaju gdje živi, ali njoj ne treba sažaljenje.

- Nikako se ne stidim što živim ovdje, volim živjeti ovdje. To je u mom omiljenom kvartu u Los Anđelesu. Super je novo, moderno i slatko ovdje - ističe ona.

Nema mašinu za suđe

Pri ulasku u garažu vidi se prvi sprat, odnosno spavaća soba, kuhinja, dnevni boravak, neka vrsta sobe za sve.

- Nemamo mašinu za suđe, peremo sve ručno - priznaje.

Kako bi uštedjeli prostor, imaju i modularni blagovaonski sto koji se po potrebi može proširiti te otvorenu garderobu za odjeću. Velik dio sobe čini njihov king size krevet, a Džejn je priznala da ga dijeli s mamom.

- Vjerovatno će se mnogi od vas iznenaditi zbog ovoga, ali moja mama i ja dijelimo krevet kad sam ovdje. Možda bi bio problem da se ne slažemo tako dobro, no nikad se ne svađamo pa sve funkcionira jako, jako dobro. Znam da nisu sve majke i kćeri mogle izvesti takvo nešto, pa sam stvarno zahvalna - kaže Džejn.

Na spratu su kupatilo s tušem i spavaća soba njene sestre, ali Džejn kaže da su svladali kako biti jako tih kada prolaze pokraj nje tokom noći. Jedan od njenih najdražih dijelova kuće u garaži je mogućnost potpunog otvaranja vrata, donosi The Sun.

- Mislim da je stvarno cool, pogotovo ako je jako zagušljivo ili ako neko kuha i zadimi se, možemo otvoriti cijeli zid i pustiti svjetlo - dodaje.

Džejn je objasnila zašto žive u garaži.

U kući prijateljice

- Najbolja prijateljica moje mame živi u kući s kojom je povezana naša garaža. Privatnost nikad nije problem, jako smo bliski kao porodice. Iznajmljivanje kuće je vrlo skupo u Los Anđelesu. Mamina prijateljica iznajmljivala je garažu, ali više voli da prijatelji borave tamo - objasnila je.

Džejn voli svoj dom i ne frustrira je nedostatak prostora ili privatnosti, piše 24.hr.

- Činjenica je da nemam privatnosti, ali ni ne trebam je. Na kraju je dobro - naglašava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.