SAVJETI

Mat karmini: Evo kako da ih nanesete bez greške!

Karmin treba da nanosite direktno na usne, jer ćete ga samo tako ravnomjerno razmazati

Karmin treba nanositi direktno na usne. ILUSTRACIJA

A. F.

5.2.2022

Već neko vrijeme, zahvaljujući poznatim damama koje su ga popularizovale, mat karmini apsolutni su hit na tržištu. Međutim, oni zbog svoje teksture i efekta bez sjaja koji treba da kreiraju, na usnama ostavljaju osjećaj isušenosti i zatezanja. Stoga, pročitajte savjete uz koje ćete mat ruž lakše nanijeti i zahvaljujući kojima će on na vašim usnama besprijekorno izgledati tokom cijelog dana!


Uradite piling usana

Iako se često preporučuje trljanje usana četkicom za zube, ona je za njih često pregruba, pogotovo ako imate osjetljivu kožu, a samim tim i usne. Umjesto četkice, koristite tanku pamučnu maramicu ili krpu od mekanog materijala, kojom ćete svake večeri nježno istrljati usne i na taj način sa njih ukloniti mrtve ćelije.


Bez četkice

Iako se, kada se radi o nanošenju make-up proizvoda, preporučuje korišćenje četkica za šminkanje, kada je o karminima riječ ovo nije dobro rješenje. Karmin treba da nanosite direktno na usne, jer ćete ga samo tako ravnomjerno razmazati.


Olovka za usne

Zvučat će neobično, ali vjerujte da daje najbolji efekat! Naime, umjesto uobičajenog nanošenja olovke za usne prije karmina, učinite to tek nakon što na usne stavite ruž. Samo na taj način izbjeći ćete beskrajne pokušaje da prije karmina naneste precizne linije i usne uokvirite bez greške.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.