SARADNJA BRENDOVA

Udružili se Nike i Tiffany & Co: Stižu dugoočekivane Air Force 1 1837 tene

Cijena jednog para bit će 400 dolara, a ove tene nisu jedini komad koji se nalazi u kolekciji

Dolaze u crnoj boji s tirkiznim znakom. Courtesy of Tiffany & Co.

Z. K.

1.2.2023

Brend sportske odjeće Nike i brend luksuznog nakita Tiffany & Co. najavili su u utorak saradnju na nekoliko proizvoda, uključujući par patika i srebrne dodatke koji koštaju stotine dolara.

Viralna saradnja

Brend luksuznog nakita Tiffany & Co. posljednjih mjeseci niže viralne saradnje s popularnim brendovima. Svjedočili smo Fendi Baguette torbici u Tiffany plavoj nijansi, brend se udružio i sa Supremeom, a posljednja najavljena saradnja je sa sportskim gigantom Nikeom.

Ova saradnja dolazi nakon gotovo dvije decenije od posljednje, 2005. godine lansirali su Nike SB Dunk Low u Tiffany nijansi, a od nove se očekuju još veći hype.

Službeno nazvana Nike x Tiffany & Co. Air Force 1 1837 (godina osnivanja Tiffanyja) kolekcija stiže povodom 40. rođendana modela tena Air Force 1. 

Tene koju je Nike za tu priliku kreirao potpuno je crna, a njihova zaštitna kvačica obojena je u zaštitnu tirkiznu boju Tiffanyja.


Cijena jednog para bit će 400 dolara, a ove tene nisu jedini komad koji se nalazi u kolekciji. Bit će tu i niz dodataka za tenisice od srebra čije će se cijene kretati od 250 do 475 dolara, a to su četkica za cipele, zviždaljka, kašika za cipele i perla poznata pod imenom "dubrae" kojom će vlasnici moći ukrasiti svoje tenisice.

Gdje kupiti

Ovi dodaci moći će se kupiti putem Tiffanyjeve online trgovine, a tene će biti dostupne samo u dva Tiffany butika u Njujorku te u Nike aplikaciji i nekoliko odabranih trgovina u SAD-u.

To je prvi susret Tiffanyja s tenama u čemu vidimo snažan utjecaj njihove aktualne kreativne direktorice Rube Abu-Nimah. A ona očito dobro zna šta radi jer već se sada može predvidjeti da će redovi ispred trgovina 7. marta kada kolekcija stiže biti enormni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.