NJEGA

Zaboravite botokse, evo što vam treba

Ako poslije 30. godine u vašoj ishrani nema dovoljno prirodnih izvora kolagena, onda se preporučuje da ga uzimate u obliku dijetetskog suplementa

Fitnes za lice zateže kožu. West Midlands

Z. K.

7.3.2023

S godinama, situacija s kožom lica se samo pogoršava i stoga žene pribjegavaju injekcionoj kozmetologiji, a zatim, u potrazi za vječnom mladošću, plastičnoj hirurgiji. Ovo je potpuno pogrešan korak. Umjesto toga, imate alternativu, navode stručnjaci.

Fitnes za lice - Gimnastika za lice poboljšava mikrocirkulaciju krvi i ubrzava metabolizam - to sprečava pojavu bora, zateže kožu i čini da izgleda zdravije i mlađe. Za održavanje tonusa dovoljno je dva do tri puta sedmično, za ispravljanje bora ili drugih nesavršenosti - tri do pet puta sedmično, kod starijih - od pet do sedam puta sedmično.

Kolagen - To je protein koji čini tkiva ljudskog tijela. Odgovoran je za elastičnost mišića i elastičnost kože, jača zglobove i ligamente. Ljudsko tijelo samostalno proizvodi ovaj protein, ali nakon 30 godina koži počinje nedostajati Stoga, ako poslije 30. godine u vašoj ishrani nema dovoljno prirodnih izvora kolagena, meso, želatin ili morski plodovi, onda se preporučuje da ga uzimate u obliku dijetetskog suplementa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.