JEDNOSTAVAN, A EFEKTAN

''Barbie rep'' novi je trend među frizurama: Evo kako ga napraviti

Ovakav rep često možemo vidjeti u kombinaciji sa zalizanim šiškama po strani, a karakterističan je po laganim uvojcima na kraju vrhova

Margot Robi u filmu nosi Barbie rep. Instagram

M. Z.

4.8.2023

Film “Barbie” zaludio je svijet, a među ženskim spolom vlada prava ''barbimanija''. 

Tako je sad in sve što nosi barbika: od ružičaste boje do toga šta jede, kako se oblači. Iako je Barbie estetika nedvojbeno dotakla ormare posvuda, također se ušuljala u svijet ljepote, posebno u obliku trenda Barbie konjskog repa.


Savršeno lepršav, ali istovremeno sofisticiran, Barbie konjski rep laska gotovo svima i svakom tipu kose. Definira ga visoki rep uvijenim vrhovima i zamahom, kako piše Byrdie.

- Barbie konjski rep je bezvremenski, ikoničan i nikad nije izašao iz mode - kaže slavni frizer i osnivač ''Útiles Beauty'' Još Liju (Josh Liu), čiji su klijenti Ariana Grande, Demi Lovato i Miranda Ker (Kerr), između ostalih. "Izvrsno stoji svima i relativno je jednostavan izgled za postići s pravim gumicama za kosu i nekim vrućim alatom".

Kao i svaki dugotrajni trend, Barbie konjski rep evoluirao je tokom godina. Razmislite o klasičnoj Barbie silueti iz 60-ih, rep je super visok, obično ne predugačak, koji također može imati dodatak šiške sa strane.

Započnite grubim sušenjem kose. Dodajte malo regeneratora koji se ne ispire i pjene za volumen, pa kosu osušite u svim smjerovima za maksimalan volumen. Za one s teksturiranom kosom, možete unaprijed rastegnuti kosu pomoću četke i koristiti samo regenerator koji se ne ispire.

Ovakav rep često možemo vidjeti u kombinaciji sa zalizanim šiškama po strani, a karakterističan je po laganim uvojcima na kraju vrhova koji repu dodaju dozu šarma. Zalizana kosa i stilizirana u visoki rep odaje elegantan dojam pa je, upravo iz tog razloga, savršen odabir za svečane prilike.

Prednost ovakvog repa je što se tako lako napravi i kod kuće. Za početak, odvojite one pramenove koje želite izostaviti iz repa kako bi uokvirili lice. Skupite ostatak kose i oblikujte je u visoki konjski rep, koristeći dvije ili tri prozirne gumice i četku za zaglađivanje kose. Kako biste napravili elegantne uvojke, koristite peglu ili uvijač za kosu, a bitno je da sve pramenove uvijate u istom smjeru, da biste postigli željeni efekt. I, gotovo, savršena frizura je gotova u svega nekoliko koraka, piše Večernji.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.